PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Rīgas Austrumu slimnīcas Acu traumpunkts turpmāk atradīsies stacionārā "Biķernieki”

Rīgas Austrumu Klīniskā universitātes slimnīca
Rīgas Austrumu slimnīcas Acu traumpunkts turpmāk atradīsies stacionārā "Biķernieki”
No šā gada 1.augusta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Rīgas Austrumu slimnīcas) Acu traumpunkts atradīsies stacionārā "Biķernieki” (Lielvārdes ielā 68, Rīgā).

 

Līdz šim neatliekamo oftalmoloģisko palīdzību visu diennakti varēja saņemt stacionāra „Gaiļezers” Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā. Vidēji diennaktī pēc neatliekamās palīdzības pie oftalmologa vēršas 20-30 pacientu, galvenokārt akūtu traumu, tai skaitā apdegumu, akūtu iekaisumu un pēkšņa redzes zuduma gadījumos.

Kā norāda Rīgas Austrumu slimnīcas Oftalmoloģijas klīnikas vadītāja doc. Tamāra Petrova, klīnika no pagājušā gada oktobra pārcēlās uz jaunām, rekonstruētām telpām stacionārā "Biķernieki”. Līdz ar to loģisks solis ir arī Acu traumpunkta darbība šajās telpās, lai pacientiem vienkopus būtu pieejama daudzveidīga oftalmoloģiskā palīdzība – gan ambulatorās konsultācijas, gan stacionārā palīdzība.

            Pacientiem ar politraumām joprojām Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā stacionārā "Gaiļezers” tiks nodrošināta specializēta neatliekamā oftalmoloģiskā palīdzība.

            Ja nepieciešamas konsultācijas, Acu traumpunktu stacionārā "Biķernieki” varēs sazvanīt pa tālruņiem: 67038227 (ārsti), 67038290 (māsas) vai 29186443.

Rīgas Austrumu slimnīca ir lielākais neatliekamās palīdzības sniedzējs Latvijā. Ik dienu Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā pēc palīdzības vēršas ap 200 pacientu. Rīgas Austrumu slimnīcas sastāvā darbojas seši stacionāri: "Gaiļezers”, "Latvijas Onkoloģijas centrs”, "Linezers”, "Biķernieki”, "Latvijas Infektoloģijas centrs” un "Tuberkulozes un plaušu slimību centrs”.