PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Rīgas Austrumu slimnīcā apmācību kursus muskuloskeletālajā ultrasonogrāfijā vada pasaulē slavenais profesors no Dženovas klīnikas

Rīgas Austrumu Klīniskā universitātes slimnīca
Rīgas Austrumu slimnīcā apmācību kursus muskuloskeletālajā ultrasonogrāfijā vada pasaulē slavenais profesors no Dženovas klīnikas
10.-11.maijā Rīgas Austrumu kliniska universitates slimnīca (Rīgas Austrumu slimnīca) sadarbībā ar Latvijas Muskuloskeletālās radioloģijas asociāciju organizē ikgadējos starptautiskos muskuloskeletālās ultrasonogrāfijas kursus, kuros nodarbības vadīs pasaulē slavenais prof. Karlo Martinoli (Carlo Martinoli) no Itālijas Dženovas klīnikas.

Kursi notiek jau septīto gadu, ir kļuvuši par tradīciju un patstāvīgo apmeklētāju vidū un guvuši nosaukumu „Maija kursi".

Rīgas Austrumu slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja un Latvijas Muskuloskeletālās radioloģijas asociācijas prezidente Māra Epermane atzīst, ka ir patīkami organizēt kursus, kuros ar lielu atsaucību piedalās pasaulē pazīstami un slaveni speciālisti muskuloskeletālā radioloģijā. „Tā pieredze un prasmes, ko mēs varam iegūt šeit Latvijā ir neatsverams ieguvums. Pie mums brauc mācīties arī kolēģi no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas," akcentē M.Epermane.

Šī gada kursu galvenā tēma ir plauksta un plaukstas locītava. Pirmajā dienā anatomijas lekcijas laikā būs tiešā demonstrācija, kuru vadīs pieredzējušākais Latvijas speciālists muskuloskeletālajā radioloģijā, Rīgas Austrumu slimnīcas radiologs-diagnosts Ilze Laila Laudere. Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja M.Epermane prezentēs materiālu „Laivveida kaula lūzumu komplikācijām", kas tapis sadarbībā ar Plaukstas un mikroķirurģijas centra speciālistiem

Praktiskās nodarbības notiks "Gaiļezera" radioloģijas nodaļas telpās, ar savu pieredzi dalīsies vadošie Austrumu slimnīcas muskuloskeletālās radioloģijas speciālisti. dr. I.L.Laudere, Aija Dzirkale un dr. Māris Pinnis, kā arī citu slimnīcu pieredzējušie muskuloskeletālās radioloģijas speciālisti Inguna Bridāne un Justīne Deičmane.

Prof. K.Martinoli Rīgā viesosies jau otro reizi. 2010.gadā profesors ar aizraujošu lekciju par ultrasonogrāfijas pielietojumu muskuloskeletālās patoloģijas diagnostikā uzstājās 3.Baltijas Radiologu kongresā Rīgā, kā arī viesojās jaunajā Rīgas Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā un iepazīstināja slimnīcas speciālistus ar pleca joslas nervu pinuma sonogrāfiskās izmeklēsanas tehniku. Profesoram ir vairāk nekā 25 gadu praktiskā pieredze muskuloseletālā radioloģijā, ir lasījis vairāk kā 350 lekcijas visā pasaulē, ir neskaitāmu publikāciju, kā arī vairāku grāmatu autors un līdzautors publikācijām par muskuloskeletālās sonogrāfijas tehniku un diagnostiku.

Apmācību kursi notiks Rīgas Austrumu slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" telpās.

Rīgas Austrumu slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas centrs ir uzkrājis nozīmīgu pieredzi un tā speciālisti nodrošina slimnīcas stacionāru un ambulatorajiem pacientiem visplašākās diagnostikas un saudzīgas ārstēšanas iespējas. 2012.gadā Diagnostiskās radioloģijas centrā veikto izmeklējumu skaits sasniedza 300 tūkstošus.