PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Mikroķirurģijas centrā veikta Latvijā pirmā pilnas auss rekonstrukcija

Rīgas Austrumu Klīniskā universitātes slimnīca
Mikroķirurģijas centrā veikta Latvijā pirmā pilnas auss rekonstrukcija
Aizvadītajā nedēļā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Mikroķirurģijas centrā veikta Latvijā pirmā pilnas auss rekonstrukcija. Līdz šim šādas operācijas Latvijā bija veikuši vien rietumu valstu speciālisti. Operāciju veica mikroķirurgs Dzintars Ozols un plastikas ķirurgs Kārlis Vērdiņš.

Pacients bija guvis traumas elektroapdegumā pirms vairākiem gadiem, kā rezultātā zaudējis kreiso roku un labo ausi. Pilnas auss rekonstrukcija ir sarežģīta vairāku etapu operācija, kuras laikā auss tiek izveidots no ribas skrimšļa. Gan iegūtu, gan iedzimtu auss defektu rekonstrukcija ir sarežģīta, bet ar prognozējamu labu rezultātu. Līdz šim Mikroķirurģijas centrā bija veiksmīgi veiktas daļējas auss rekonstrukcijas.

Pirms desmit gadiem Mikroķirurģijas centrā viesojās plastikas ķirurgs no Kirgizstānas, kurš veica ausu rekonstrukcijas paraugoperācijas un apmācīja šo tehnoloģiju Latvijas ārstiem. Pa šo laiku abi ārsti ir pilnveidojuši savas zināšanas kursos visā Eiropā pie vadošajiem auss rekonstrukcijas speciālistiem. Pasaulē šādas operācijas tiek veiktas lielākoties lielos medicīnas centros ASV un Eiropā.

 

Mikroķirurģijas centrs - vienīgā vieta Latvijā, kur tiek sniegta neatliekama mikroķirurģiska palīdzība un mikroķirurģijas speciālistu palīdzība bērniem. Mikroķirurģijas centrs ir viens no vadošajiem un lielākajiem plastiskās ķirurģijas centriem Baltijas valstīs. Kvalificētie speciālisti un augstie drošības standarti ir padarījuši Mikroķirurģijas centru par pazīstamu un respektablu medicīnas iestādi ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un pasaulē.