PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Atklāj renovēto Ķirurģiskās infekcijas klīniku

Rīgas Austrumu Klīniskā universitātes slimnīca
Atklāj renovēto Ķirurģiskās infekcijas klīniku
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā „Biķernieki" šodien pilnā apjomā darbu uzsāks Ķirurģiskās infekcijas klīnika, kas specializējas ķirurģiskās infekcijas un inficētu, ilgstoši nedzīstošu brūču (apdegumi, izgulējumi, hr.osteomielīti, trofiskas čūlas u.c.) ārstēšanā.

Līdz ar šī projekta īstenošanu pacienti ar ķirurģisko infekciju un inficētām (problemātiskām) brūcēm turpmāk tiks ārstēti vienā stacionārā ar augstas kvalifikācijas personālu nodrošinātā un mūsdienīgi aprīkotā klīnikā. Savukārt, slimnīcas personāls ir ieguvusi pilnībā renovētas telpas 1200 kv.m. platībā.

Klīnikas labiekārtošanā tika ieguldīti vairāk nekā 520 000 eiro no Valsts galvotā aizdevuma līdzekļiem - pilnībā renovēta 2. ķirurģijas nodaļa, 1. ķirurģijas nodaļā pilnībā renovētās telpās atvērtas 10 dienas stacionāra gultām, Operāciju blokā izremontēta viena operāciju zāle.

Vēsturiski Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca veidojās, apvienojot vairākas līdz tam patstāvīgas ārstniecības iestādes, līdz ar to nenovēršami veidojās atsevišķu profila nodaļu dublēšanās dažādos stacionāros. Tai pat laikā līdzīga profila pakalpojumu sniegšana bija sadrumstalota un pacientu ārstēšanā nepieciešamie speciālisti nebija pieejami vienuviet. Ķirurģiskās infekcijas klīnika tika izveidota, apvienojot stacionāra „Biķernieki" Strutainās ķirurģijas nodaļu un Valsts apdegumu centru un stacionāra „Tuberkulozes un plaušu slimību centrs" 8. Ārpusplaušu tuberkulozes nodaļu. Ķirurģiskās infekcijas klīnika turpina realizēt Valsts pasūtījuma programmu „Izgulējumu t.sk. komplicētu ar osteomielītu un ilgstoši nedzīstošu, hronisku ādas, mīksto audu čūlu (problēmbrūču) mikroķirurģiska ārstēšana".

Pašlaik stacionāra „Biķernieki" Ķirurģiskās infekciju klīnikā ir 3 ķirurģiskā profila nodaļas ar 114 gultām: 1. Ķirurģijas nodaļa ar 40 gultām ķirurģiskās infekcijas pacientiem un 10 dienas stacionāra gultām,  2. Ķirurģijas nodaļa ar 24 gultām pacientiem ar mugurkaula un kaulu locītavu sistēmas ķirurģisko infekciju, ar ārpusplaušu tuberkulozes komplikācijām, un valsts pasūtījuma programmas «Izgulējumu, t.sk. komplicētu ar osteomielītu un hronisku, ilgstoši nedzīstošu (problēmbrūču) mikroķirurģiska ārstēšana» pacientiem un Valsts apdegumu centrs ar 50 gultas vietām.