PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Rekordlielā konkursā izvēlēti pirmie mecenāta Borisa Tetereva stipendiāti medicīnā

Rīgas Stradiņa universitāte
Rekordlielā konkursā izvēlēti pirmie mecenāta Borisa Tetereva stipendiāti medicīnā
Rīgas Stradiņa universitātē mecenāta klātbūtnē noslēgti pirmie „Mecenāta Borisa Tetereva stipendijas medicīnā" līgumi. RSU vēsturē rekordliela konkursa rezultātā 2,5 tūkstošus latu vērtās stipendijas un portatīvos datorus studijām saņems 3. un 4. kursa medicīnas studenti: Rihards Bušs, Justīne Brūvere un Aleksejs Zavorins.

Mecenāti Boriss un Ināra Teterevi ar stipendiātiem Alekseju Zavorinu (no kreisās), Justīni Brūveri un Rihardu Bušu Mecenāti Boriss un Ināra Teterevi ar stipendiātiem Alekseju Zavorinu (no kreisās), Justīni Brūveri un Rihardu Bušu
Mecenāti Boriss un Ināra Teterevi ar stipendiātiem Alekseju Zavorinu (no kreisās), Justīni Brūveri un Rihardu Bušu

Rihards Bušs (Limbaži) ar izcilām sekmēm studē RSU Medicīna fakultātes 3. kursā, 2010. gadā ieguvis 1. vieta 59. Medicīnas nozares studentu zinātniskajā konferencē. ‘'Šī stipendija ļoti atvieglotu studijas kopumā, jo vairāk laika un domas varētu veltīt mācībām, nevis sadzīviskām lietām,'' viņš uzsver.

Justīne Brūvere (Carnikava) ar izcilām sekmēm studē RSU Medicīna fakultātes 3. kursā un vada sporta nodarbības jauniešiem ar dažādām atkarībām pusaudžu kolektīvā „Saulrīti" un ir aktīva velobraucēja.

Aleksejs Zavorins (Rīga) studē RSU Medicīna fakultātes 4. kursā ar vidējo atzīmi pa visiem studiju gadiem - virs 9 ballēm. Aleksejs ir darbojies zinātnes un pētniecības lauciņā jau no studiju pirmajiem gadiem, voluntējis un arī asistējis ķirurģiskās operācijās Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā. Jau pirmajā kursā RSU Studentu zinātniskajā konferencē ieguva atzinību par savu pētniecisko darbu, otrajā kursā - II vietu Morfoloģisko zinātņu studentu konferencē. 6.Baltijas jūras reģiona konferencē ieguva I vietu Ginekoloģijas sekcijā.

"Es uzskatu, ka ikvienam absolventam savas dzīves laikā ir jāatrod resursi - vai tās būtu zināšanas, finanses, laiks vai kāda cita vērtība, ko sniegt kā atbalstu mūsu jaunajai paaudzei -pašreizējiem studentiem, lai tie izaugtu par lieliskiem speciālistiem. Esmu gandarīts, ka pieteikumu ir bijis tik daudz un lepns, ka stipendijas ieguvuši izcili studenti - tā ir mūsu investīcija Latvijas nākotnē," saka mecenāts Boriss Teterevs.

"Tik liels pieteikumu konkurss mecenātu stipendijām Rīgas Stradiņa universitātes Absolventu asociācijas darbības laika vēsturē ir pirmo reizi un ne velti, jo šīs ir lielākās mūsu studentiem pieejamās stipendijas. Es izsaku vislielāko pateicību absolventam un mecenātam Borisam Teterevam par ieguldījumu topošajos talantos un ceru, ka viņi kalpos par piemēru nākamo gadu stipendiātiem," saka RSU Absolventu asociācijas attīstības direktors Dins Šmits.

Stipendijas konkurss norisinājās no 12. līdz 27. septembrim un tajā varēja pretendēt RSU Medicīnas fakultātes studenti, sākot no trešā mācību gada. Pieteikumu skaits sasniedza 18 cilvēkus uz vienu stipendiju un to var uzskatīt par rekordlielu konkursu Rīgas Stradiņa universitātes un tās studentu praksē. Salīdzinoši, pieteikumi valsts stipendijām sasniedz 3,9 studentus uz vienu stipendiju, arī citas RSU Absolventu asociācijas piedāvātās stipendijās šāds konkurss nav bijis. Jāatzīmē, ka plānots katru gadu stipendiju skaitu palielināt, bet esošajiem stipendiātiem, ja tie saglabās labas sekmes un izpildīs citus kritērijus saskaņā ar stipendijas nolikumu, stipendijas tiks pagarinātas, tā nodrošināt pēctecības principu un izskolojot studentus līdz tā studiju beigām.

Mecenāts Boriss Teterevs ir Rīgas Stradiņa universitātes (tolaik - Rīgas Medicīnas institūts) 1980. gada absolvents. Piešķirto grantu pārvaldīs RSU Absolventu asociācija, sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti un Borisa un Ināras Teterevu fondu.

Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010.gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām. Uzsākot darbību, Borisa un Ināras Teterevu fonds jau atbalstījis "Rundāles pils restaurācijas pabeigšanas programmu 2010-2014". Privātmecenātu Teterevu ģimene vēlas ar sava fonda darbību izplatīt un veicināt labdarības idejas uzņēmēju vidū Latvijā. Papildu informācija www.teterevfond.org

Foto: no RSU Absolventu asociācijas arhīva