PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Ģimenes ārstu konsultatīvajam tālrunim svētku dienās 524 zvani

Veselības norēķinu centrs
Ģimenes ārstu konsultatīvajam tālrunim svētku dienās 524 zvani
Veselības norēķinu centrs informē, ka četrās aizvadītajās dienās Ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa 66016001 mediķi kopumā saņēma 524 iedzīvotāju zvanus, no kuriem medicīniski padomi bija nepieciešami 451 zvanītājam. Līgo un Jāņu svētku dienās Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis kopumā saņēma 255 zvanus.

Zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni, iedzīvotāji lūguši medicīniskus padomus par dažādām saslimšanām. Pārsvarā iedzīvotājiem bija nepieciešami ārstu padomi, kā rīkoties paaugstinātas temperatūras (42 zvani) un saaukstēšanās gadījumā (40 zvani), paaugstināta asinsspiediena gadījumā (33 zvani), ērču koduma gadījumā (33 zvani), vēdera sāpju gadījumā (21 zvans) un citu vienkāršu saslimšanu gadījumos.

Medicīniskās konsultācijas bija nepieciešamas iedzīvotājiem no visas Latvijas. Zvani saņemti no Rīgas (275 zvani), Ainažiem (30 zvani), Jelgavas (16 zvani), Liepājas (13 zvani), Daugavpils (12 zvani), Bauskas (12 zvani), Jūrmalas (12 zvani) un no citām pilsētām.

Jau ziņots, ka Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis sniedz konsultācijas par vienkāršām veselības problēmām, kuru risināšanai nav nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība. Medicīniskos padomus iedzīvotājiem sniedz pieredzējuši ģimenes ārsti un ārsta palīgi darba dienās no plkst. 18.00 līdz plkst. 8.00 no rīta, bet brīvdienās un svētku dienās visu diennakti.

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis nav paaugstinātas maksas tālrunis. Zvanot no fiksētā tālruņa vai mobilā tālruņa, zvanītājs maksā atbilstoši sava operatora noteiktajiem tarifiem par zvaniem uz fiksēto Rīgas diapazona numuru. Lai noskaidrotu maksu par zvanu, zvanītājam jāvēršas pie sava operatora.