PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

No jūlija stājas spēkā ģimenes ārstu kvalitātes programma

Veselības ministrija
No jūlija stājas spēkā ģimenes ārstu kvalitātes programma
9. jūnijā, laikrakstā „Latvijas Vēstnesis" publicēti grozījumi veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas noteikumos, kuros iekļauta brīvprātīgā ģimenes ārstu papildus pieejamības un kvalitātes programma, kas sāk strādāt no šā gada 1.jūlija.

Jaunā brīvprātīgā ģimenes ārstu pieejamības un kvalitātes programma ietver iespēju pacientiem ātrāk nokļūt uz pieņemšanu pie sava ģimenes ārsta, māsas lielāku iesaistīšanu prakses darbā, kas ļautu ārstam vairāk laika veltīt pacientiem, kuriem ir sarežģītākas veselības problēmas, hronisko slimnieku, kuri slimo ar cukura diabētu, sirds un asinsvadu slimībām, plaušu slimībām, lielāku uzraudzību un viņu veselības stāvokļa kontroli, tāpat arī veselības profilaktisko darbu, tajā skaitā, vēža skrīninga datu uzraudzību un atkarību profilaksi. Būtiski kvalitātes rādītāji, ko vērtēs, būs arī hospitalizēto pacientu skaits un diagnozes, ar kādām pacienti vērsušies pēc palīdzības slimnīcās vai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Lai ģimenes ārsti varētu pretendēt uz šajā gadā paredzēto finansējumu, pieteikties programmai Veselības norēķinu centrā varēs līdz 31. jūlijam. Jāatzīmē, ka liela daļa ģimenes ārstu jau praktiski izpilda šos kritērijus, līdz ar to pievienošanās programmai tikai pastiprinās jau esošo ārsta darbības novērtējumu arī pacientu vidū. Detalizētu informāciju par saviem darbības rādītājiem un vēl izpildāmajiem kritērijiem ārsti varēs iegūt Veselības norēķinu centrā.

Papildu informācija

  • Veselības ministrijas mājas lapā
  • Veselības norēķinu centra mājas lapā.
  • Lasiet arī Doctus rakstu par ģimenes ārstu kvalitātes jautājumiem šeit.