PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Pasaules leģendas kardioloģijā tiekas Latvijā

I. Bajāre
Pasaules leģendas kardioloģijā tiekas Latvijā
No 16. līdz 18. jūnijam Rīgā pirmo reizi Baltijas valstīs notiks Ziemeļvalstu-Baltijas valstu kardioloģijas kongress "XXIII Nordic-Baltic Congress of Cardiology". Kongresa programma akreditēta ar 16 CMI punktiem un par kuru priecājas nevien Baltijā, bet arī Skandināvijā un Eiropā. Kongresu apmeklēs 800 kardiologu un kardioloģijas māsu.  

Šis ir vēsturisks notikums Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā, jo kongresu Latvijā vienlaicīgi apmeklēs un lekcijas uz vienas skatuves lasīs četri tenori - četri Eiropas Kardiologu biedrības līderi: Prof. Mišels Komažda (Michel Komajda), Eiropas Kardiologu biedrības prezidents (2010 - 2012), Prof. Roberto Ferrari (Roberto Ferrari), Eiropas Kardiologu biedrības prezidents (2008 - 2010), Prof. Mišals Tendera (Michal Tendera), Eiropas Kardiologu biedrības prezidents (1998 - 2000), Prof. Panos Vardas (Panos Vardas), Eiropas Kardiologu biedrības nākamais prezidents.

Kongresu apmeklēs un ar lekciju uzstāsies pasaules superleģenda Prof. Ulrihs Sigvarts (Ulrih Sigwart), kurš pirms 25 gadiem 1986. gadā kopā ar Dr. Žaku Puelu (Jacques Puel) veica apvērsumu kardioloģijā un ielika pirmo stentu cilvēka koronārajā artērijā Tulūzā, Francijā. Prof. Ulrihs Sigvarts ir stāvējis pie Latvijas modernās kardioloģijas šūpuļa, vienmēr atbalstījis Latvijas kardiologus un ļoti iemīļojis Rīgas operu. Kongresā viņš lasīs Latvijas Kardiologu biedrības bijušā prezidenta prof. Ulda Kalniņa memoriālo lekciju, pēc kuras viņam tiks pasniegts Latvijas Ārstu biedrības apbalvojums par ieguldījumu modernās kardioloģijas attīstībā Latvijā.

Trīs dienu garumā lekcijas par jaunākajām tendencēm pasaules kardioloģijā lasīs 83 Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kardiologi un 23 kardioloģijas māsas, kā arī pasaules zvaigznes kardioloģijā no ASV, Austrālijas, Francijas, Grieķijas, Itālijas, Japānas, Krievijas, Polijas un Šveices.

Andrejs Ērglis Andrejs Ērglis
Andrejs Ērglis

Lekcijas klausīsies aptuveni 800 kardiologu unkardioloģijas māsu no Baltijas valstīm, Ziemeļvalstīm, Krievijas un Eiropas. Kongresa programmu ar izcilību novērtējusi Eiropas Kardioloģijas Akreditācijas valde EBAC (European Board for Accreditation in Cardiology), piešķirot NBCC 2011 programmai 16 CME akreditācijas punktu. Tas ir īpaši augsts novērtējums un augstais punktu skaits ir ļoti būtisks kardiologu un kardioloģijas māsu resertifikācijai.

"Šis ir patiešām fantastisks sasniegums Latvijas kardioloģijai un Latvijai kā valstij! Mūs atzīst pasaules vislielākie vīri ar vislielāko ietekmi pasaules kardioloģijā! Nākamais solis mums būs izcīnīt vietu starp trīs labākajiem kardioloģijas centriem pasaulē. Un tad jau Latvija būs pirmajā vietā pasaulē. Tā būs realitāte! Tā jau ir realitāte!" ar smaidu saka Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs, NBCC 2011 kongresa zinātniskās komitejas prezidents prof. Andrejs Ērglis.

  • Ar kongresa programmu var iepazīties šeit.

Foto: Inese Austruma, Jānis Brencis