PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Amerikāņi arvien biežāk izvēlas alternatīvās terapijas metodes

Doctus
Daudzi amerikāņi uzskata, ka ķīmiskie medikamenti ir visefektīvākais ārstēšanas veids daudzu slimību gadījumos, tāpēc pārsteidzoši ir jaunākās aptaujas rezultāti, kurā aptaujājot 45 000 cilvēku, atklājās, ka trīs ceturtdaļas aptaujāto ir izmēģinājuši alternatīvās medicīnas metodes, piemēram, jogu un akupunktūru. 

Jaunais ziņojums vēsta, ka 38 miljoni pieaugušo amerikāņu gada laikā veic 300 miljonus vizīšu pie akupunktūras, manuālās terapijas, masāžas un citiem alternatīvās medicīnas speciālistiem.

Par spīti pieaugošajam vizīšu skaitam pie alternatīvās medicīnas speciālistiem, aptaujas dalībnieki uz jautājumu, kas visefektīvāk palīdz ārstēt 12 biežāk sastopamās veselības problēmas, atbildēja, ka recepšu medikamenti.

Tāpat tika novērots, ka recepšu medikamenti daudzos gadījumos tiek lietoti daudz plašāk nekā uztura bagātinātāji, kas arī varētu palīdzēt konkrētās problēmas risināšanā.

Aptaujas dalībnieki atzīmēja, ka muguras, kakla un osteoartrīta sāpju gadījumā vislabāk palīdz manuālā terapija, dziļo audu masāža un joga. Savukārt meditācija ir plaši izplatīta, lai mazinātu nemieru, bezmiegu un depresiju.

Galvenie aptaujas secinājumi:

  • Patērētāji recepšu medikamentus uzskata par visefektīvāko palīdzības veidu 9 no 12 saslimšanu gadījumos: alerģijas, saaukstēšanās un gripas, depresijas, nemiera, gremošanas problēmu, galvassāpju un migrēnas, bezmiega, kairinātas zarnas sindroma un osteoartrīta.
  • No 46% aptaujas dalībnieku, kuri lietoja recepšu medikamentus osteoartrīta sāpju mazināšanai, 53% atzina, ka tie palīdz.
  • No 27% dalībnieku, kuri praktizēja meditācijas vingrinājumus, 42% atzina, ka tie palīdz mazināt nemieru.
  • 43% dalībnieku izvēlas veikt dziļās elpošanas vingrinājumus, lai mazinātu nemieru un 34% atzīst, ka tas ļoti palīdz.
  • Manuālā terapija tika novērtēta kā efektīvākā ārstēšanas metode muguras sāpju gadījumos.
  • Pilates, joga un dziļo audu masāža tika novērtētas kā vienlīdz efektīvas metodes kā recepšu medikamenti muguras sāpju gadījumā.
  • Vitamīni un minerālvielas bija visbiežāk lietotie alternatīvās medicīnas līdzekļi vispārējās veselības uzlabošanai, tos lietoja 73% aptaujas dalībnieku.
  • Lielākā daļa cilvēku, kuri izmantoja alternatīvās terapijas metodes, par to bija informējuši arī savus ārstus.

Aptaujas veicēji iesaka cilvēkiem, kuri izvēlas pamēģināt alternatīvās terapijas sniegtās iespējas, vispirms par to aprunāties ar savu ārstu un izvirzīt reālus sagaidāmos uzlabojumus.

Arī Latvijā, iespējams, pateicoties dārgajai un slikti pieejamajai veselības aprūpei, alternatīvā medicīna kļūst arvien populārāka. Tādēļ žurnālā Doctus, kopš februāra, rakstām par dažādiem netradicionālās medicīnas veidiem. Ja interesē vairāk, meklējiet informāciju mūsu portālā zem nozares netradicionālā medicīna.