PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Veselības ministrs atstādinājis Veselības ekonomikas centra direktori

Doctus
Veselības ministrs atstādinājis Veselības ekonomikas centra direktori
Veselības ministrs Juris Bārzdiņš ierosinājis pārbaudi Veselības ekonomikas centrā (VEC) un nolēmis uz laiku no amata atstādināt VEC direktori Daigu Behmani, 6. jūlijā ziņo Latvijas Avīze (LA). Bet dienu vēlāk Veselības ministriija informē, ka ir ierosināta disciplinārlieta.

Daiga Behmane Daiga Behmane
Daiga Behmane
Veselības ministrs informējis, ka iemesls šādam rīkojumam esot D. Behmanes nespēja izveidot kompensējamo zāļu sistēmu tā, lai nebūtu jāprasa papildu līdzekļi un varētu iekļauties 72 miljonu latu lielajā budžetā, kas šogad piešķirts valsts apmaksātajām zālēm.

LA arī informē, ka tā vietā, lai strādātu un izvērtētu piemērām, Latvijas Aptiekāru asociācijas vadītāja G. Belēviča priekšlikumus par iespējām ietaupīt kompensējamo zāļu līdzekļus, veselības ministrs ir nolēmis atstādināt Behmani. D. Behmane uzskata, ka J. Bārzdiņa rīcībai nav loģiska pamatojuma un cer, ka tiks atjaunota amatā.

LA arī ziņo, ka neoficiāli politiskajās aizkulisēs tiek runāts, ka Bārzdiņš to izdarījis ne jau tādēļ, ka ļoti noraizējies par pacientiem, kuri nevar saņemt valsts apmaksātās zāles, bet gan tādēļ, ka pats pēc valdības maiņas vēlas ieņemt šo amatu.

Pilna LA ziņa pieejama šeit.

Foto no Doctus arhīva