PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Ventspils novada medicīnas vēsture 500 lappusēs

M. Zvaigzne
Ventspils novada medicīnas vēsture 500 lappusēs
22. septembrī atvēršanas svētkus svinēja grāmata "Venstpils novada medicīnas vēsture". Ārsts Rauls Vēliņš, pateicoties uzticamai atbalstītāju komandai, kurā iesaistījās arī prof. Arnis Vīksna, Ventspils novada medicīnas vērsturi "ietilpinājis" apjomīgā, 500 lappušu biezā grāmatā.

Darbs pie manuskripta uzsākts 2007. gadā, bet jau pirms tam ārsts izrādīja interesi par medicīnas attīstību Ventspilī un tās apkārtnē.

Grāmata "Ventspils novada medicīnas vēsture" Grāmata "Ventspils novada medicīnas vēsture"
Grāmata "Ventspils novada medicīnas vēsture"

Vēliņa aizraušanās rezultāts ir bagātīgs, jo vienā izdevumā apkopoti fakti gan par to, kā cilvēkus ārstēja pirms vairākiem gadsimtiem, gan par to, kas šobrīd notiek Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā. Īpaši saistoši ir ārstu un medmāsu dzīvesstāsti, intervijas, kurās netrūkst arī pikantu notikumu. Piemēram, par to, kā stacionētie pacienti mīlējušies un krītot radījuši lielu troksni.

Grāmatu R. Vēliņš veltījis saviem kolēģiem un ģimenei. Ārsts cer, ka viņa paveiktais rosinās arī citus entuziastus pievērsties medicīnas vēstures pētījumiem, un varbūt jau drīz iznāks grāmatas par to, kā cilvēki ārstēti, piemēram, Daugavpilī vai Liepājā.

Foto: Līga Gabrāne