PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

“Olainfarm” atklāj paplašināto Hromotogrāfijas centru

Doctus
“Olainfarm” atklāj paplašināto Hromotogrāfijas centru
29. februārī AS "Olainfarm" paplašināto Hromotogrāfijas centru svinīgi atklāja veselības ministre Ingrīda Circene un  uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins. Veselības ministre Ingrīda Circene iepazinās arī ar AS "Olainfarm" gatavo zāļu formu ražotni un citiem pēdējo gadu laikā veiktajiem uzlabojumiem uzņēmumā.

"Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins un veselības ministre Ingrīda Circene atklāj "Olainfarm" paplašināto Hromotogrāfijas centru "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins un veselības ministre Ingrīda Circene atklāj "Olainfarm" paplašināto Hromotogrāfijas centru
"Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins un veselības ministre Ingrīda Circene atklāj "Olainfarm" paplašināto Hromotogrāfijas centru

Hromotogrāfijas centru uzņēmums izveidoja 2007.gada janvārī. Lai palielinātu tā kapacitāti, 2011.gada beigās tika veikta Hromotogrāfijas centra telpu paplašināšana, iekārtošana ar laboratorijas mēbelēm un aprīkošana ar modernām hromotogrāfijas iekārtām. Modernizācijas rezultātā Hromotogrāfijas centra telpu platība ir dubultojusies un sasniegusi 400 kvadrātmetrus. Tajā izveidotas 12 jaunas papildu darba vietas. Jaunās iekārtas palielinās labaratoriju ražošanas spējas zinātnisko darbu pētniecības jomā un jaunu medikamentu izgudrošanā.

Hromotogrāfijas centrs ir Kvalitātes kontroles departamenta struktūra, kurā veic analītisku testēšanu ar instrumentālām hromotogrāfiskajām metodēm, izstrādā un validē jaunas zāļu kontroles metodes. Tajā notiek arī hromotogrāfijas analīzes zāļu, aktīvo farmaceitisko vielu, ķīmisko produktu un to starpproduktu kvalitātes pārbaude, kā arī starpprocesu kontrole.

 "Olainfarm" ir spilgts piemērs, kā ar efektīvu un kvalitatīvu darbu var panākt stabilu attīstību arī pasaules finanšu krīzes laikā. "Olainfarm" panākumi ir pozitīvs piemērs citiem Latvijas uzņēmumiem," tā pēc uzņēmuma apmeklējuma iespaidos dalījās veselības ministre Ingrīda Circene.

Foto: no "Olainfarm" arhīva