PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Iespēja skatīties operāciju tviterī

Doctus
Pāris nedēļas pēc pasaulē pirmās tiešsaistē internetā translētās atvērtas sirds ķirurģijas operācijas, Houston's Memorial Hermann slimnīca vēlreiz pārsteidz sociālos medijus. Šoreiz translējot tiešsaistē smadzeņu operāciju, kuru veica viens no pasaulē izcilākajiem neiroķirurgiem.

Operācijai varēja sekot līdzi, izmantojot sociālo mēdiju – tviteri. Slimnīcas tvitera konts @houstonhospita nodrošināja iespēju sekot līdzi operācijas sagatavošanās posmam, kā arī sekot līdzi četras stundas garajai operācijai. Tā bija smadzeņu audzēja rezekcijas operācija, tā tika veikta, lai izgrieztu audzēju un atbrīvotu pacienti no krampjiem. Operāciju veica dr. Dong Kim, neiroķirurgs, kurš vadīja komandu, kas palīdzēja kongresmenei Gabrielle Giffords pēc tam, kad viņai 2011.gadā iešāva galvā.

Galvassmadzeņu operācijas atspoguļojums tviterī Galvassmadzeņu operācijas atspoguļojums tviterī
Galvassmadzeņu operācijas atspoguļojums tviterī

Šīs operācijas laikā jaunai pacientei tika atvērts galvaskauss 2x2 collu lielumā, lai izņemtu audzēju, kas atroadās divus vai trīs centimetrus zem smadzeņu virsmas. Slimnīca ir pieņēmusi lēmumu atspoguļot šo operāciju sociālajā tīklā, jo cilvēkiem trūkst zināšanu, kā šādas operācijas tiek veiktas un no zināšanu trūkuma rodas bailes un neuzticēšanās ārstam. Tādēļ tiek translēta šāda veida operācija, sākot no pacienta sagatavošanas operācijai, līdz pat operācijas nobeigumam. Kamēr dr. Kims strādāja operācijas zālē, apkalpojošais personāls ārpus operācijas zāles strādāja, lai visu operācijas gaitu atspoguļotu sociālajā tīklā. Sekojot līdzi operācijai, varēja uzdot arī tviterī jautājumus, uz kuriem atbildēja speciālists par smadzeņu audzējiem. Operācijas ierakstu ir iespējams arī atrast citos sociālajos mēdijos, piemēram, YouTube.

Pirmajai tiešsaistē translētajai operācijai - atvērtas sirds operāciju - ir 125 miljoni skatījumu pāris nedēļu laikā.  

Vairāk foto informācijas šeit.

Pirmavots: Laird S. Hospital to Live Tweet Brain Surgery, Put Pics on Pinterest. Mashable Social Media, 08.05.2012