PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Veic grozījumus zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtībā

Veselības ministrija
Veic grozījumus zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtībā
Šodien, 24.jūlijā, Ministru kabineta sēdē apstiprināts Veselības ministrijas izstrādātais grozījumu projekts zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtībā*. Grozījumu projektā iestrādāta virkne pasākumu, kas paredzēta Mātes un bērna veselības uzlabošanas plānā 2012.-2014.gadam.

 

Noteikumu projekts paredz ar šā gada 1.augustu visām grūtniecēm nodrošināt iespēju saņemt vakcināciju pret gripu ar 50% izdevumu kompensāciju. Savukārt, no šā gada 1.septembra visi recepšu medikamenti grūtniecēm un sievietēm pēcdzemdību periodā līdz 42 dienām tiks kompensēti 25% apmērā, savukārt, bērniem līdz 2 gadu vecumam – 50% apmērā, ja nav noteikta diagnoze ar citu kompensācijas apmēru. Tāpat no šā gada 1.novembra tiks uzsākta zāļu kompensācija neauglības ārstēšanai 100% apmērā. 

Jau ziņots, ka valdība vienojusies par 1,1 miljona latu piešķiršanu Mātes un bērna veselības uzlabošanas plāna 2012.-2014.gadam realizācijai šogad, kas paredz papildu izmeklējumus grūtniecēm, neauglības diagnostiku un ārstēšanu, kā arī daļējai medikamentu kompensāciju grūtniecēm un bērniem līdz 2 gadu vecumam. Kopumā šā pasākumu plāna ietvaros 2012.gadā zāļu kompensācijai ir tiks novirzīti 96,5 tūkstoši latu. 

Tāpat grozījumu projektā paredzēts šogad palielināt arī  finansējumu zāļu kompensācijai individuālām personām no 2% līdz 3% no kopējiem zāļu kompensācijai piešķirtajiem līdzekļiem, tādējādi nodrošinot vairāk pacientiem iespēju saņemt nepieciešamos medikamentus.

*Ministru kabineta noteikumi Nr.899 „Ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība”