PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Nobela prēmijas medicīnā laureāts viesojas medicīnas muzejā

Doctus
Nobela prēmijas medicīnā laureāts viesojas medicīnas muzejā
10.septembrī Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā viesojās 2008.gada Nobela balvas medicīnā laureāts Haralds Curhauzens (Harald zur Hausen). Profesors apskatīja muzeja ekspozīciju, Latvijā vienīgo Nobela medaļu, kas pasniegta profesoram Iļjam Mečņikovam (1908.g), kā arī atzinīgi novērtēja pašlaik sākto rekonstrukciju Nobela medaļu laureātu ekspozīcijā.

Haralds Curhauzens Haralds Curhauzens
Haralds Curhauzens

Ekspozīcijā plānots izvietot visu Nobela medaļu medicīnā laureātu foto, protams, viens no vērtīgākajiem būs profesora Haralda Curhauzena foto ar vēlējumu muzejam.

Jau ļoti drīz ikviens varēs apskatīt šo rekonstruēto ekspozīciju, kas iepriekš muzeja apmeklētājiem nebija pieejama.

Profesors Curhauzens Latvijā ir ieradies uz starptautisku medicīnas konferenci „The International Medical Meeting (IMM) in Riga", kas notiek Latvijas Universitātē. Nobela medaļu viņš saņēmis par cilvēka papillomas vīrusa atklāšanu, kas izraisa dzemdes kakla vēzi, tā radot apvērsumu dzemdes kakla vēža ārstēšanā.

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs ir viens no trim lielākajiem medicīnas vēstures muzejiem pasaulē, kuru apmeklējuši vairāk nekā 4 miljoni apmeklētāju. Tā krājumā glabājas ap 200 000 vienību.

Foto: no MVM