PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

RSU atver Ziemeļeiropā modernāko stomatoloģijas mācību klīniku

Rīgas Stradiņa universitāte
RSU atver Ziemeļeiropā modernāko stomatoloģijas mācību klīniku
Ceturtdien, 24. oktobrī Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) atklāja Ziemeļeiropā modernāko stomatoloģijas mācību klīniku. Tajā uzstādītās tehnoloģijas ir pieejams vien 12 pasaules valstīs," informē RSU Stomatoloģijas fakultātes dekāne profesore Ingrīda Čēma.

Klīnikā izvietoti 32 simulatori ar fantoma galvām, 9 virtuālie simulatori rekonstruktīvai zobārstniecībai, 4 virtuālie stimulatori mutes, sejas, žokļu ķirurģijā, kā arī 9 elektroniskie mikroskopi histoloģijas apguvei stomatoloģijā. Tāpat klīnikā ir īpaša protezēšanas ģipsētavas klase un semināru telpas ar interaktīvajām tāfelēm. Jaunā klīnika tika izveidota divu gadu laikā, sākot no 2012. gada sākuma, tās attīstībā ieguldot RSU līdzekļus 1,3 miljonus latu apmērā.

Kā jaunās stomatoloģijas mācību klīnikas atklāšanā uzsvēra LR Veselības ministre Ingrīda Circene, „mums jau šobrīd ir ko piedāvāt - mūsu stomatoloģiskās programmas tiek augstu vērtētas visā Eiropā, mūsu speciālisti ir konkurētspējīgi un pieprasīti visā pasaulē. Ir būtiski stiprināt pārliecību, ka arī tik salīdzinoši maza valsts kā Latvija var piedāvāt augsta līmeņa un konkurētspējīgu veselības aprūpes nozares izglītību, un inovatīvas tehnoloģijas ir viens no mūsdienīgas izglītības kvalitātes stūrakmeņiem."

RSU rektors profesors Jānis Gardovskis atklāšanā teica: „Inovatīvas tehnoloģijas ir viens no RSU izglītības kvalitātes stūrakmeņiem. Mūsdienās medicīnas un stomatoloģijas izglītībā arvien plašāk tiek izmantotas mācību tehnoloģijas, kurās ieprogrammētas sarežģītas klīniskās situācijas. Tas ļauj studentiem un pacientiem drošā veidā apgūt ārstiem praksē nepieciešamās kompetences, zināšanas un prasmes, rezultātā augstskolu absolvējot jau kā augstas raudzes speciālistiem. Jaunais mācību centrs ļaus RSU arvien vairāk piesaistīt gan vietējos, gan arī ārvalstu studentus no Eiropas un no citām pasaules valstīm, piedāvājot stomatoloģijas izglītību ar vēl augstāku kvalitāti."

Veselības ministre Ingrīda Circene un RSU rektors prof. Jānis Gardovskis atklājot jauno preklīniku Veselības ministre Ingrīda Circene un RSU rektors prof. Jānis Gardovskis atklājot jauno preklīniku
Veselības ministre Ingrīda Circene un RSU rektors prof. Jānis Gardovskis atklājot jauno preklīniku

Jaunās stomatoloģijas mācību tehnoloģijas ir veidotas uz aivopilotu apmācību simulatoru bāzes, izmantojot trīsdemnsionālus datorattēlus ar plašu klīnisko gadījumu klāstu. Šāds tehniskais nodrošinājums pagaidām ir vien dažās pasaules valstīs, ļaujot efektīvi realizēt RSU Stomatoloģijas fakultātes apmācību konceptu jaunas starptautiskās izglītības paradigmas apgūšanai.

RSU Stomatoloģijas mācību klīnika (preklīnika) ir izvietota RSU centrālajā ēkā Dzirciema ielā 16, Rīgā.

RSU publicitātes foto