PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Atklāta senioru rezidence - "Dzintara melodija"

Doctus
Atklāta senioru rezidence - "Dzintara melodija"
27. jūnijā svinīgā ceremonijā Rīgā atklāta Baltijā pirmā un pēdējos 30 gados Latvijā vienīgā pilnīgi no jauna uzbūvētā senioru rezidence ar medicīnisko aprūpi "Dzintara melodija". Atklāšanā piedalījās Francijas vēstnieks Stefans Viskonti (Stéphane Visconti), Saeimas sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājas Aija Barča, Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens, ārvalstu investori un citi viesi.

„Senior Baltic” īpašnieks un valdes loceklis Žuljēns Rudžēri un saeimas deputāte Aija Barča „Senior Baltic” īpašnieks un valdes loceklis Žuljēns Rudžēri un saeimas deputāte Aija Barča
„Senior Baltic” īpašnieks un valdes loceklis Žuljēns Rudžēri un saeimas deputāte Aija Barča

Svinīgo rezidences atklāšanas ceremoniju apmeklēja arī rezidencē mītošie seniori un viņu tuvinieki.

Atklājot "Dzintara melodiju", tās attīstītāja „Senior Baltic" īpašnieks un valdes loceklis Žuljēns Rudžēri (Julien Ruggieri) uzvēra, ka tas ir pirmais nozīmīgais projekts Latvijā daudzu gadu laikā.

Sveicot klātesošos, "Senior Baltic" ģenerāldirektors Reinis Ignatavičs norādīja: "Francijas aprūpes koncepts Latvijas sociālajā aprūpes sistēmā ir kas pilnīgi jauns un nebijis. Lai to ieviestu, esam uzbūvējuši pēdējos 30 gados vienīgo jaunuzcelto senioru rezidenci ar medicīnisko aprūpi, kas spēs nodrošināt iemītniekiem tādu dzīves vidi, kas ir mājīga, droša un atbilstoša viņu vajadzībām. Tā ir individuāla pieeja katram iemītniekam un rūpes, kas sakņojas ikdienas sīkumos un ko dažkārt ir grūti nodrošināt citās līdzīgas specifikas iestādēs."

Savukārt Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti sacīja: viņš lepojoties, ka Francijas senioru aprūpes modelis, kas uzskatāms par vienu no labākajiem pasaulē, tagad būs pieejams arī Latvijā. Rezidences aprūpes koncepts franču valodā apzīmē dzīvesvietu senioriem, kuriem nepieciešama aprūpe. Katram iemītniekam tiek izstrādāta īpaša aprūpes programma, to pielāgo viņa vajadzībām, nevis iemītnieks pielāgojas centra vajadzībām, piemēram, iemītniekiem brokastis tiemm pasniegtas istabiņās, radinieki izstāsta par iemītneika mīļākajiem ēdieniem, atpūtas veidiem.

Ceremonijā ārvalstu investori un partneri no Francijas rezidencei dāvināja divas skulptūras, kuras turpmāk būs apskatāmas rezidences foajē. Godinot rezidences nosaukumu, viena no skulptūrām ir Baltijā lielākais dzintara koks, kas veidots no 30 000 dzintara lapiņām. Senioru rezidencē „Dzintara melodija" ir investēti pieci miljoni latu, ieskaitot rezidences būvniecību, labiekārtošanu, nepieciešamā inventāra iegādi un koncepta ieviešanu Latvijā, radot 120 jaunas darbavietas Rīgā. Pašlaik rezidencē mitinās 43 seniori, kuri jau tagad var novērtēt patīkamas un sakoptas dzīves vietas sniegtās iespējas, saņemot kvalitatīvu medicīnisko aprūpi. Tiek plānots, ka līdz gada beigām rezidence būs noslogota par 60-70%. Rezidence ir jauna 5900 kvadrātmetru plaša četru stāvu ēka, un kopumā tā var uzņemt 202 iemītniekus vienvietīgās un divvietīgās istabiņās. No tiem 27 seniorus var uzņemt specializētajā nodaļā personām ar demenci. Iemītnieku aprūpe tiek nodrošināta 24 stundas diennaktī. Rezidencē senioru vajadzībām pašlaik ir pieejams rezidējošais ārsts, medicīnas māsas, fizioterapeits, psihologs, psihoterapeits senioriem ar demenci, medmāsu palīgi. Atsevišķi ir pieejami friziera, podologa pakalpojumi un ķīmiskā tīrītava, notiek dažādi kultūras un atpūtas pasākumi.

Rezidences attīstītājs ir uzņēmums "Senior Baltic", kas dibināts 2011.gada aprīlī. Uzņēmums pieder kompānijai "Monroe SA", kuras saknes atrodas Francijā un kas lepojas ar veiksmīgu daudzu gadu pieredzi šajā jomā. Rezidences celtniecībā izmantots bankas Citadele finansējums.

Publicitātes foto