PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Zinātnieku nakts RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā

Rīgas Stradiņa universitāte
Zinātnieku nakts RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā
Šo piektdien, 27. septembrī, sākot no plkst. 17.00, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā (Rīgā, Imantā, Anniņmuižas bulvārī 26a) notiks Zinātnieku nakts, kuras tēma šogad ir Ūdens.

Zinātnieku naktī būs iespēja uzzināt, cik ūdens ir svarīgs cilvēka organismam, piemēram, kā tas palīdz tikt galā ar stresu, aptaukošanos, uzlabo vielmaiņu, cīnās pret infekcijām, ļauj neaizsērēt asinsvadiem.

Pasākuma atklāšanā dejos RSU estētiskās vingrošanas grupa, demonstrējot priekšnesumu „Ūdens deja". Pēc tam ikvienam interesentam būs iespēja iejusties ārsta lomā, veicot dažādas medicīniskās manipulācijas manekeniem jeb mācību lellēm, kā arī noteikt savas sejas ādas mitruma līmeni un noskaidrot līdzpaņemtā ūdens parauga kvalitāti. Būs atvērta arī Medicīnas izglītības tehnoloģiju centra mācību virtuve, kurā saimniekos RSU uzturzinātnes studenti un uztura speciāliste Lolita Neimane.

Zinātnieku nakts ietvaros būs aplūkojama foto izstāde „Ūdens dabā", un varēs noskatīties kādu no izglītojošajām īsfilmām par ūdens izmantošanu cilvēka dzīvē. Bērni uzzinās par ūdens aprites ciklu dabā - kur ūdens pazūd, un kur tas atkal rodas.

Skolēniem un citiem apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja piedalīties komandu spēlē, kuras mērķis ir sniegt informāciju par cilvēka ķermeņa funkcijām un veselīgu dzīvesveidu. Skolotāji līdz 25. septembrim aicināti pieteikt spēlei vidusskolēnu komandas.

Īpašu programmu būs sagatavojusi RSU Rehabilitācijas fakultātes Labklājības un sociālā darba katedra.

Pasākumā var piedalīties gan lieli, gan mazi! RSU Zinātnieku nakts programmu un papildu informāciju atradīsiet šeit: http://www.rsu.lv/zinatnieku-nakts-rsu

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, un 27. septembrī tas notiks 300 pilsētās visā Eiropā. Zinātnieku nakts ļauj atraktīvā veidā skaidrot zinātnes sasniegumus. Pasākums Latvijā noritēs jau septīto gadu pēc kārtas, un šogad tas notiks vienlaikus deviņās pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Salaspilī, Liepājā un Cēsīs.