PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Rīgā atklāj jaunu augstas klases ambulatoro klīniku

Doctus
Rīgā atklāj jaunu augstas klases ambulatoro klīniku
Otrdien, 2014. gada 14. janvārī, Rīgā, daudziem prominentiem viesiem un klīnikas darbiniekiem klātesot, tika atklāta jauna ambulatora medicīnas iestāde - "Capital Clinic Riga". Jaunā klīnika ir "Veselības centra 4" vadītāja Māra Rēvalda un medicīnas un pacientu tiesību speciālistes Signes Dauškanes - Plataces ieceres īstenojums, kas piedāvās augstākos mūsdienu veselības aprūpes standartus gan diagnostikas, gan ārstniecības, gan servisa ziņā.

Capital Clinic Riga pacientu uzgaidāmā telpa Capital Clinic Riga pacientu uzgaidāmā telpa
Capital Clinic Riga pacientu uzgaidāmā telpa

"Capital Clinic Riga" valdes priekšsēdētāja S. Dauškane - Platace, atklājot klīniku, sacīja, ka veselība un laiks ir mūsdienu cilvēka kapitāls. Un šī klīnika ir radīta cilvēkiem, kam svarīga laika un veselības vērtība.

"Veselības centrs 4" šogad svin 20 gadu jubileju un šī ir skaista dāvana pašiem. Un pacientiem, protams. Māris Rēvalds, VC4 valdes priekšsēdētājs un Capital Clinic Riga valdes loceklis atzina, ka darbojoties nozarē jau 20 gadus, ir attīstījusis biznesa intuīciju, kas ļauj pieņemt pareizus lēmumus. Tomēr lēmums par to, ka ir jāatver jauna tipa privātā medicīnas iestāde, kas no esošajām atšķiras ar mūsdienu prasībām visatbilstošāko medicīnas tehnoloģiju un metožu pielietojumu, kā arī paaugstinātu servisa līmeni, tika pieņemts, vadoties ne tik daudz pēc intuīcijas, cik, ņemot vērā klientu pieaugošās vēlmes un vajadzības saņemt kvalitatīvu veselības aprūpi. Tas ir likumsakarīgs "Veselības centra 4" pakāpiens uz augšu.

Atklāšanas vakara pasākumu iesāka aktieris Varis Vētra ar asprātīgu dramaturģes Kristīnes Rudzinskas monoizrādi "Profesora Krūma diagnoze" - par ārsta dzīves savādajiem līkločiem. Viņš ilustrēja ārsta uzgaidāmo telpu, pacientu pieņemšanu, uzstādītās diagnozes un reizēm savādo iznākumu. Lai cik dīvaini nebūtu, ārsts mācās pusdzīvi, kļūst par doktorantu, profesoru un vienalga kāds par viņu ir gudrāks. Un tas ir pacients! Turklāt ārsts ir arī vienīgā profesija, kas tiek pārbaudīta ar naudu, varu, slavu, medmāsiņām, spirtu, medikamentiem, pacientu bailēm, cerībām.

Klīnikas atklāšanas vakarā "Labconcept" zīmola vadītājs Bruno Birmanis kopā ar tērpu dizaineri Lauru Liberti piedāvāja viesu vērtējumam mediķu apģērbu paraugus, daļa no kuriem tiks nodrošināti jaunā medicīnas centra personāla vajadzībām. "Capital Clinic Riga" ir pirmais "Labconcept" klients.

Jaunās klīnikas sveicēju vidū bija veselības ministre, kas sacīja: "capital" var tulkot gan kā "kapitālu", gan kā "galvaspilsētas klīniku". Vitolds Jurkevičs ar kolēģiem kā tuvākie kaimiņi no "Orto" klīnikas dāvināja pamācošas biznesa grāmatas, atgādinot par "sarafānu radio" - vissvarīgākā ir informācija, ko nodod klients klientam. Ziemeļkurzemes slimnīcas valdes loceklis un galvenais ārsts dr. Valdis Gīlis teica: Māris Rēvalds Latvijas medicīnā rada rītdienu, kurai visi pārējie "pievelkas klāt".

"Capital Clinic Riga" piedāvās pakalpojumus galvenokārt šādās medicīnas jomās: diagnostikā; vispārējās veselības pārbaužu programmās (check-up); ārstēšanā (kardioloģija, internā medicīna, ginekoloģija, otolaringoloģija, dermatoloģija, uroloģija, endokrinoloģija, oftalmoloģija, ķirurģija u.c); rehabilitācijā; lāzera un ķirurģiskajās manipulācijās; sporta medicīnā; grūtnieču aprūpē; pediatrijā u.c.

Pateicoties jaunākajām medicīnas tehnoloģijām, vairāki pakalpojumi dermatoloģijā un ginekoloģijā būs unikāli Latvijā (urīna inkontinences, kā arī nagu sēnītes ārstēšanā, nevēlamu ādas veidojumu likvidēšanā un ādas atjaunināšanā ar Fotona lāzeri), bet precīzāko diagnostiku nodrošinās: jaunākās paaudzes premium klases ultrasonogrāfijas iekārtas (Siemens Acuson X700, Philips EPIQ7G, GE Vivid E9, GE Voluson E8 un GE Voluson S8); funkcionālās diagnostikas iekārtas (kardiopulmonālajam jeb kompleksajam slodzes testam); pilna spektra diagnostikas aprīkojums oftalmoloģijā (acu sonogrāfiskā izmeklēšana, optiskās koherentās tomogrāfijas izmeklējums (OCT), redzes lauka pārbaude, intraokulārā spiediena mērīšana korelācijā ar tahimetrijas datiem u.c.); audiometrijas iekārtas dzirdes pārbaudei un daudzas citas diagnostikas iespējas. Speciālistu pirmreizējās konsultācijas cena vidēji būs 39 euro.

"Capital Clinic Riga" izveidē kopumā tika ieguldīts vairāk nekā viens miljons eiro. Jaunās klīnikas izveidei nav ņemti banku kredīti - aptuveni 60% no ieguldījuma ir pašu līdzekļi, bet 40% - līzinga kompāniju līdzekļi. Plānotais ieguldījumu atpelnīšanas laiks ir pieci gadi.

"Capital Clinic Riga" pārvaldīs uzņēmums SIA Capital Clinic Riga.  "Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmums dibināts 2013.gada 19.aprīlī. "Capital Clinic Riga" pamatkapitāls ir 7114 eiro (5000 latu). Uzņēmuma īpašnieki ir "Veselības centrs 4" - 80% un Signe Dauškane-Platace - 20%.

Foto: Veselības centrs 4 publicitātes foto