PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Atver Baltijā modernāko Onkoloģijas institūtu

Rīgas Stradiņa universitāte
11. decembrī tika atklāts Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Onkoloģijas institūts, kas ir modernāk aprīkotais vēža zinātniski pētnieciskais institūts Baltijā. Institūta attīstībā investēti aptuveni 1,7 miljoni eiro, no kuriem 1,366 miljoni eiro ieguldīti modernu laboratorijas iekārtu iegādē, bet 340 000 eiro - telpu renovācijā.

Institūta prioritāte ir ļaundabīgo audzēju klīnisko un molekulāro īpatnību izpēte agrīnas diagnostikas un ārstēšanas stratēģijas uzlabošanā. Institūtā veikto pētījumu rezultāti ļaus daudz precīzāk noteikt vēža slimības gaitu un izvēlēto ārstniecības metožu efektivitāti, nekā tas bijis līdz šim. Šobrīd institūtā jau DNS bankā ir uzkrāti 14'000 DNS paraugi no vēža slimniekiem.

RSU rektors Jānis Gardovskis saka: „Rīgas Stradiņa universitātes mērķis ir kļūt par pētniecības ekselences centru medicīnas zinātnē, piedāvājot inovatīvus atklājumus sabiedrībā aktuālu veselības problēmu risināšanā, to skaitā onkoloģijā. Izmantojot jauniegādātās robotizētas laboratoriju un analītiskās iekārtas, ir uzsākti aktuāli pētījumi vēža molekulārā ģenētikā un proteomikā. Jau iegūtie rezultāti liecina, ka institūtā veiktie pētījumi realizēsies personalizētos un racionālos klīniskos risinājumos pacientu ārstniecībā un universitātes zinātniskajā darbībā. Institūts arī turpina vēsturiski aizsāktos pārmantotā vēža pētījumus."

Šobrīd RSU Onkoloģijas institūta attīstība bāzēta uz ilgtermiņa sadarbību ar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu, un tas ir izvietos minētās slimnīcas 13.korpusā, Pilsoņu ielā 13. RSU Onkoloģijas institūta sadarbības partneri ir arī Bērnu Klīniskā universitātes slimnīca, Austrumu slimnīca, kā arī vairākas RSU katedras.

Rīgas Stradiņa universitāte Onkoloģijas institūtu ir modernizējusi, sekmīgi apgūstot ERAF līdzekļus projekta „Sabiedrības veselības un klīniskās medicīnas valsts nozīmes pētniecības centra izveide un tā infrastruktūras modernizācija" (Vienošanās nr.: 2011/0043/2DP/2.1.1.3.1./11/IPIA/VIAA/003) ietvaros, kas tiek īstenots ar Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālu atbalstu.

RSU publicitātes foto