PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Pasniegtas stipendijas jaunajiem pediatrijas speciālistiem

Rīgas Stradiņa universitāte
Pasniegtas stipendijas jaunajiem pediatrijas speciālistiem
Otrdien, 27. maijā tika piešķirtas Pētera Avena labdarības fonda „Paaudze" stipendijas pediatrijā studējošiem Rīgas Stradiņa universitātē. Stipendiju fonda mērķis ir atbalstīt izcilu topošo pediatru izaugsmi.

"Ņemot vērā, ka viens no Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" atbalsta virzieniem ir tieši bērnu veselības aizsardzība un nozares attīstība, tad atbalstīt topošos jaunos speciālistus, kuri drīzumā strādās Latvijas bērnu veselības aprūpē, mūsu skatījumā, ir ieguldījums nākotnē. Ņemot vērā pozitīvo pieredzi, atbalstot pagājušā gada stipendiātus, šogad radām iespēju divkāršot stipendiju budžetu. Ceram, ka tas studentos radīs papildus motivāciju," saka Igors Bass, Pētera Avena fonda "Paaudze" vadītājs.

Stipendijas piešķirtas četriem izcilākajiem studentiem un rezidentiem. Pediatrijas pamatstudiju studenti saņems 285 EUR stipendiju desmit studiju mēnešus, tādu pašu stipendiju vienpadsmit studiju mēnešus saņems rezidenti.

Šogad stipendijas saņems Rīgas Stradiņa universitātes pamatstudiju studenti Roberts Rumba un Luīze Raga un rezidenti Svetlana Ince un Zane Eglīte.

 „Esmu uzsākusi skriet. Skrienot var saplānot darāmos darbus, pārdomāt svarīgāko un biju ieplānojusi pārdomāt pateicības vārdus fondam par stipendiju. Taču 5 km skrējiena laikā nevarēju nedz aprakstīt tās emocijas, kad uzzināju, ka man ir piešķirta stipendija, nedz arī izteikt paldies vārdos par atbalstu un piešķirto godu. Paldies Pētera Avena labdarības fondam „Paaudze", ka kādu laiku par vienu rūpi mums būs mazāk. Paldies par jaunām iespējām un jaunu sākumu. Paldies arī tiem studiju biedriem, kas mums sastādīja konkurenci stipendijas konkursā," tā stipendiāte Zane Eglīte.

„Dāvināt un dot ir lielāks gandarījums, nekā saņemt, jo tas ir cilvēcīgi. Vēlos apsveikt Pētera Avena labdarības fondu "Paaudze", kurš ir viens no pirmajiem, kas rāda priekšzīmi izglītības un jauno speciālistu atbalstam. Mēs visi esam ieinteresēti, lai labākie ārsti paliktu šeit Latvijā, tāpēc šis ir nozīmīgs ieguldījums," tā Rīgas Stradiņa universitātes rektors Jānis Gardovskis.