PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

RSU sākusies uzņemšana 34 pamatstudiju programmās

Rīgas Stradiņa universitāte
No 1. līdz 8. jūlijam Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) norisinās uzņemšana pamatstudijās. Šogad sekmīgākie reflektanti varēs pretendēt uz 494 budžeta vietām medicīnas, veselības aprūpes un sociālo zinātņu programmās. Pieteikties studijām var arī elektroniski.

Paralēli valsts garantētajām budžeta vietām, studiju maksa RSU ir saglabāta līdzšinējā līmenī. Turklāt, lai paplašinātu studiju iespējas labākajiem un motivētākajiem topošajiem ārstiem, šogad pirmajiem 30 maksas studentiem, kas neiegūs budžeta vietas programmā „Medicīna", ir samazināta studiju maksa (EUR 2800). Šāda pieeja studiju maksai „Medicīnā", to samazinot labākajiem „aiz svītras", ir viens no RSU jaunumiem šajā uzņemšanā.

Šogad kā jaunums RSU pamatstudiju piedāvājumā ir programma „Fotogrāfija", kuru izveidojis un vada pazīstamais fotogrāfs Alnis Stakle. Tās mērķis ir sagatavot akadēmiski izglītotus, radošus un profesionāli augsti kvalificētus fotogrāfijas medija speciālistus.

RSU piedāvā arī 1. līmeņa - koledžas līmeņa studijas medicīnā gan Rīgā, gan reģionāli. Studijas Rīgā notiek RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžā, bet ārpus Rīgas - RSU Liepājas filiālē.

Piesakoties studijām elektroniski, pēc dokumentu reģistrācijas līdz 8. jūlijam reflektantam jāierodas RSU Rīgā, Dzirciema ielā 16, lai apstiprinātu ievadīto datu patiesumu un nokārtotu pārbaudījumus, ja tādi ir paredzēti.