PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Rīgā atklāj e-veselības nedēļu

Doctus
Rīgā atklāj e-veselības nedēļu
11. maijā, Rīgā izstāžu kompleksā Ķīpsala tika atklāts šā gada lielākais e-veselībai veltītais pasākums Eiropā „E-veselība 2015", tā laikā plānota augsta līmeņa konference „Es un mana veselība – nojaucot robežas".

eHealth Week 2015 svinīgā atklāšana eHealth Week 2015 svinīgā atklāšana
eHealth Week 2015 svinīgā atklāšana

"E veselība 2015" nedēļas ietvaros Rīgā no 28 Eiropas Savienības valstīm pulcējušies vairāk nekā 1200 e-veselības eksperti un izstādē pārstāvēts 81 dalībnieks.

Atklājot konferenci, Latvijas veselības ministrs Guntis Belēvičs sacīja, ka šī gada e-veselības nedēļas centrālā diskusijas tēma ir pacienta iesaiste savas veselības aprūpē un profilaksē, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas iespējas. Viņš aicināja ikvienu smelt iedvesmu un iepazīsties ar informācijas tehnoloģiju risinājumu izstādi, jo tā ir šāda veida lielākā izstāde Eiropā.

Eiropas Komisijas Veselības un pārtikas drošības komisārs Vitenis Povils Andriukaitis (Vytenis Povilas Andriukaitis) savukārt uzsvēra, ka šādi pasākumi ir ļoti noderīgi, lai dibinātu kontaktus, apmainītos ar pieredzi un zināšanām. Viena no problēmām, kas jārisina, ir iedzīvotāju novecošanās – līdz 2016. gadam 30% Eiropas iedzīvotāju būs sasnieguši pensijas vecumu. Tas ir papildu spiediens Eiropas valstu budžetiem, un būs vajadzīgi dažādi risinājumi, tostarp izmantojot elektroniskās tehnoloģijas.

"HIMSS dažādās valstīs apkopotā statistika liecina, ka ar platiem soļiem virzāmies uz kopējo mērķi, lai Eiropas slimnīca būtu gatavas lietot informācijas tehnoloģijas,” tā šodien atklāšanas konferencē sacija HIMSS prezidents un izpilddirektors H.Stīvens Lībers (H. Stephen Lieber). Viņš pastāstīja, ka tiks pasniegtas arī balvas astoņām slimnīcām, kas sasniegušas būtisku progresu šajā jomā.

E-veselības augsta līmeņa konferencē piedalās Eiropas Savienības dalībvalstu politikas veidotāji un īstenotāji, veselības nozares pārstāvji, kā arī  informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) izstrādātāji. Konferences mērķis ir apvienot visus veselības nozarē iesaistītos partnerus, lai pilnvērtīgi analizētu e-veselības un veselības aprūpes procesu pilnveidošanas aktuālākos jautājumus. Plānots diskutēt par pacientu iesaistes svarīgumu ārstēšanas procesā, kopīgi meklēt kvalitatīvāko risinājumu ES dalībvalstu sadarbībai, kā arī iepazīties ar jaunākajām tendencēm IKT risinājumu jomā.

Žurnāls DOCTUS un portāls DOCTUS.lv ir e-veselības nedēļas oficiālais mediju partneris.

Foto: Doctus