PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

RSU studijas sāk 2402 jaunie studenti

Rīgas Stradiņa universitāte
RSU studijas sāk 2402 jaunie studenti
Rīgas Stradiņa universitātē šodien, 3. septembrī, studijas sāk 2402 jaunie studenti, kas ir par 11 % vairāk nekā pērn. Starp tiem būs arī vairāk nekā 300 ārvalstnieku no 28 valstīm, tostarp 52 apmaiņas programmas Erasmus+ studenti. Tradicionāli visvairāk studētgribētāju ir veselības aprūpes studiju programmās.

RSU pamatstudiju programmās ir aizpildītas visas 592 valsts budžeta finansētās vietas, kā arī visas maksas studiju vietas veselības aprūpes programmās. No veselības aprūpes studiju programmām vislielākais konkurss šogad bija studiju programmās Uzturs (15,3 pieteikumi uz vienu vietu), Fizioterapija (10,2) un Zobārstniecība (6,3), bet sociālajās zinātnēs – pamatstudiju programmās Psiholoģija (5,9), Žurnālistika (4,6) un Sabiedriskās attiecības (4,3).

Ierasti populārā studiju programma Medicīna šovasar izcēlās ar pēdējo astoņu gadu laikā lielāko saņemto pieteikumu skaitu – 1028 reflektanti izrādīja vēlmi studēt medicīnu.

Šogad studijas RSU uzsāks vairāk nekā 300 pilna laika ārvalstu studentu no 28 valstīm, bet kopumā tika saņemti 730 reflektantu pieteikumi. Tradicionāli populārākās studiju programmas ir Medicīna un Zobārstniecība, kur attiecīgi studēs 252 un 40 ārvalstu studenti. Pēdējo gadu tendence ir intereses pieaugums par citām studiju programmām angļu valodā – ārvalstu studenti studēs arī bakalaura studiju programmā Māszinības un maģistra studiju programmās RehabilitācijaSociālais darbs ar bērniem un jauniešiem un Veselības vadība.

Lielākais ārvalstu studentu īpatsvars ir no Eiropas Savienības valstīm: 43 % no Vācijas, 18 % no Zviedrijas, 9 % no Somijas, 8 % no Norvēģijas; lielākās trešo valstu studentu grupas nāk no Indijas (4 %) un Izraēlas (3 %).

Šajā semestrī RSU studēs arī 52 apmaiņas programmas Erasmus+ studenti, no kuriem 27 apgūs ar veselības aprūpi saistītus studiju kursus, bet pārējie 25 jaunieši studēs sociālās zinātnes. Apmaiņas studenti ir ieradušies no RSU partneraugstskolām Vācijā, Itālijā, Nīderlandē, Spānijā, Francijā un citās valstīs.

Foto: RSU publicitātes foto