PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Iespēja ieskatīties Sirds ķirurģijas centra ikdienā

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca
Iespēja ieskatīties Sirds ķirurģijas centra ikdienā
Piektdien, 20. decembrī plkst. 12.00 Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā, gaitenī starp 15. un 32. korpusu, tiks atklāta izstāde “Viena diena Sirds ķirurģijas centra dzīvē”.

Kā jau vēstīts, šogad aprit piecdesmit gadi, kopš dibināts Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centrs. Šopavasar, 8. maijā Sirds ķirurģijas centrā viesojās fotogrāfs Valters Pelns, lai iemūžinātu parastu darba dienu. Daļa no fotogrāfijām pārtapušas izstādē, kuru apskatīt aicināts ikviens interesents – kolēģi, sadarbības partneri, pacienti un viņu tuvinieki.

 

Sirds ķirurģijas centra vadītājs profesors Pēteris Stradiņš uzsver, ka panākumi nebūtu iespējami bez vienotas komandas – ārstiem, māsām, tehniķiem un sanitāriem. Šī jubilejas izstāde ir kā atgādinājums, ka Sirds ķiruģijas centra kolektīvs ik dienu nopietni strādā, lai iedzīvotājiem būtu pieejama vislabākā un vismodernākā ārstēšana tepat Latvijā.

“Vai piecdesmit gadu vienas nozares attīstībā ir daudz? Pasaules medicīnas evolūcijas kontekstā visticamāk nē, bet tas ir pietiekami ilgs laiks vienas ķirurģijas specialitātes attīstībā, ņemot vērā, ka tā dzima nesen – tikai pagājušajā gadsimta vidū. Latvijā nav daudz vienas nozares ārstniecības centru ar tik senu vēsturi, kas tik mērķtiecīgi būtu gājusi līdzi laikam un progresam,” atzīst profesors Pēteris Stradiņš.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centrs ir vienīgā veselības aprūpes iestāde Latvijā, kur veic sirds un lielo asinsvadu slimību ķirurģisku ārstēšanu – ik gadu vairāk nekā 1100 operāciju mākslīgajā asinsritē. Ārstu kvalifikācija un pieredze reizē ar modernajām tehnoloģiskajām iespējām spēj palīdzēt pacientiem arī ar smagām un kombinētām sirdskaitēm un nopietnām blakus slimībām, šo operāciju rezultāti ir ļoti labi – tie ierindo mūsu Sirds ķirurģijas centru starp labākajiem Eiropā.