PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Ko vēsta interneta aptaujas: par Latvijas iedzīvotāju ārstēšanos un zāļu iegādi?

Doctus
Ko vēsta interneta aptaujas: par Latvijas iedzīvotāju ārstēšanos un zāļu iegādi?
Cik līdzestīgi ir Latvijas iedzīvotāji zāļu lietošanā? Kādi ir viņu paradumi ārstējoties? Cik lielā mērā uzticas internetā atrastajiem padomiem?

Nesen veikta aptauja atklāj, ka trešdaļa Latvijas iedzīvotāju ārstējas, izmantojot Google. Katrs trešais (28%) Latvijas iedzīvotājs pēdējā gada laikā saslimstot uzsācis pašārstēšanos, vadoties pēc internetā atrodamās informācijas, vēl jo vairāk – katrs ceturtais (20%) to darījis regulāri, pat vairākas reizes; liecina “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss”.

Cita interneta aptauja rāda, ka puse Latvijas iedzīvotāju medikamentus, kuri jālieto ilgstoši, iegādājas savlaicīgi — 23% no tiem uzreiz kā recepte izrakstīta, savukārt 27% respondentu — vismaz piecas dienas pirms iepriekš iegādātās zāles beigušās.

Lauku iedzīvotāji ir apzinīgāki: uzreiz pēc jaunās receptes izrakstīšanas zāles iegādājas 28% — šādus datus sniedz "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktā aptauja.

10% aptaujāto atzīst, ka zāles pērk tikai tad, kad izlietota pēdējā deva no iepriekš pirktās zāļu paciņas. 7% aptaujāto norāda, ka īpaši neseko līdzi regulāri lietojamo zāļu devu atlikumam un jaunu iepakojumu iegādājas tad, kad atceras.