PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Profesors Haralds Plaudis ievēlēts par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekli

Doctus
Profesors Haralds Plaudis ievēlēts par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekli
RAKUS
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas padome valdes locekļa amatā ir ievēlējusi profesoru Haraldu Plaudi, kurš sāka pildīt amata pienākumus 4. janvārī un ir pilnvarots to darīt uz pieciem gadiem.

Līdz ar Haralda Plauža ievēlēšanu beidzas līdzšinējā valdes locekļa Alekseja Višņakova pilnvaru termiņš, kurš turpinās darbu Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītāja amatā.

Prof. Haralds Plaudis
Profesora Haralda Plauža atbildības joma un galvenie uzdevumi būs ārstniecības procesa uzlabošana un pilnveide, uz pacientu vērsta veselības aprūpe, mūsdienīgu veselības pakalpojumu stratēģiskā plānošana un attīstība, zinātnisko izpētes projektu virzība, rezidentu apmācības procesa pilnveide un kompetences centru veidošana. 

“Covid krīze ir atgriezusi iepriekš malā noliktas dzīves vērtības, kā arī likusi atsaukt atmiņā un stingri ievērot piemirstus ārstniecības likumus. Mēs esam labāk iepazinuši viens otru. Dzīvot nav kļuvis vieglāk, bet īstāk gan. Krīzes nāk un iet, un mums kā universitātes slimnīcai tās pārvarēt ir nesalīdzināmi vieglāk, jo vienmēr esam balstījušies zinātnē un profesionālo prasmju pilnveidē. Pateicoties saliedētajam komandas darbam un uzsāktai vakcinācijai, situācija normalizēsies. Tālab šis ir ļoti svarīgs brīdis, lai šo jauno normalitāti kopā izveidotu. Esmu pateicīgs Aleksejam Višņakovam par milzīgo un sarežģīto darbu krīzes epicentrā, par degsmi un personīgo ieguldījumu šīs sarežģītās situācijas sakārtošanā, kā arī vēlētos, lai nākotnē viņa aktīvā iesaiste un palīdzība turpinātos,” stājoties amatā sacīja prof. Plaudis.

“Kā savus svarīgākos uzdevumus esmu izvirzījis iepriekš minēto Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas funkciju stiprināšanu visplašākajā nozīmē, ārstniecības un aprūpes personāla darba apjoma un noslodzes sabalansēšanu, personāla atjaunotni, kā arī sadrumstalotās infrastruktūras sakārtošanu. Tas nebūs sprints, bet maratons, kuru nevarēs pieveikt vienatnē! Būs nepieciešams vienots redzējums un ikviena personiska iesaiste, kā arī lieliska, uz sadarbību vērsta komanda. Esmu pārliecināts, mēs patiesi esam lielākie ne tikai ārstniecības un aprūpes, bet arī ideju un attīstības potenciāla ziņā. Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu redzu kā atvērtu un viedu universitātes slimnīcu.”

FOTO: RAKUS