PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Latvijā

Aptauja: 82% Latvijas iedzīvotāju kā galveno veselības aprūpes problēmu min garās rindas pie speciālistiem

Galvenā problēma - rindas, kā otra būtiskākā problēma minēta zemais atalgojums veselības aprūpē strādājošajiem (20%), bet ģimenes ārstu lielā noslodze un attiecīgi grūtības saņemt viņu pakalpojumus iedzīvotāju ieskatā ir trešā aktuālākā problēma (13%). 6% respondentu Norastat veiktajā aptaujā norādījuši, ka medikamentu pieejamība ierindojas starp top 3 galvenajām prioritātēm, kas būtu jārisina veselības aprūpes sistēmā.

Doctus

Atklāj telpu “Sirds sarunas”

26.oktobrī atklāta īpaša telpa “Sirds sarunas” žurnāla Rīgas Laiks projektā “MMāja”. Kampaņa notiek laikā, kad tiek strādāts pie uzlabojumiem sirds un asinsvadu slimību ārstēšanas plānā, kam nepieciešamas papildus valsts budžets.

Veselības ministrs un Tiesībsargs vienojas par pacientu tiesību aizsardzības stiprināšanu

Veselības ministrs Hosams Abu Meri un Tiesībsargs Juris Jansons bija vienisprātis, ka Latvijā ir nepieciešams tāds pacientu tiesību aizsardzības speciālists, pie kurā gan pacients, gan viņa likumiskie pārstāvji vai arī ārstniecības personas var vērsties gadījumos, par iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem vai arī ētikas normām neatbilstošu rīcību pacientu tiesību jomā.