PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Latvijā

Rīgas Austrumu slimnīcas telpās atklāts RSU studiju centrs

27.septembrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) telpās tika atklāts Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju centrs – plašākais un modernākais medicīnas izglītības centrs Latvijā. Atklāšanā piedalījās veselības ministrs Hosams Abu Meri, RSU rektors Aigars Pētersons, kā arī RAKUS valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Doctus

Aptauja: Radošas aktivitātes palīdz mazināt trauksmi

Augustā Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs uzsāka aicināt iedzīvotājus aizpildīt vienkāršas ikmēneša aptaujas par dažādām ar psihisko veselību saistītām tēmām. 89,5% aptaujāto atzīst, ka nodarbošanās ar dažādām radošām aktivitātēm palīdz samazināt stresu vai trauksmi.

NRC “Vaivari” būvēs jaunu ambulatoro ēku

Lai uzlabotu vides pieejamību pacientiem ar kustību traucējiem un sāktu vairākus jaunus rehabilitācijas pakalpojumus kā triecienviļņu terapiju, fizikālo terapiju, telemedicīnu Nacionālais rehabilitācijas centrs“Vaivari” būvēs jaunu ambulatoro ēku.

Doctus

Austrumu slimnīcas ārsti sarežģītā operācijā izglābj sirds slimnieka dzīvību

Austrumu slimnīcas multidisciplinārai mediķu komandai veiksmīgi izdevusies unikāla sirds asinsvadu operācija ar veno-arteriālo ECMO (VA-ECMO) jeb ārpusķermeņa membrānas asins apskābekļošanas metodi, kas pilda arī sirds un asinsvadu atbalsta un uzturēšanas funkciju, veidojot pacientam apstākļus drošai mazinvazīvas kardioloģiskas operācijas veikšanai.

Doctus

Austrumu slimnīcā izmanto starptautiski gūto pieredzi iegurņa pamatnes problēmu ārstēšanā sievietēm

Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) multidisciplinārā ārstu komandā veiksmīgi noritējusi urīna nesaturēšanas un maksts noslīdējuma operācija, izmantojot caur maksti ievietojamo medicīnisko sietu, kas nostiprina iegurņa pamatni un turpmāk būtiski uzlabos dzīves kvalitāti pacientei. Viņa vairs nespēja sadzīvot ar komplicētām veselības problēmām, pārkāpjot 82 gadu slieksni.

Doctus