PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Latvijā

Bērnu slimnīca ar darbinieku velobraucienu atbalsta Dakterus klaunus

Bērnu slimnīcas darbinieki savā 123. dzimšanas dienas mēnesī atjauno tradīciju – nobrauc ar velosipēdu tik garu maršrutu, cik slimnīcai gadu. Šogad braucienam ir papildu mērķis – pārņemot stafeti no Jāņa Taukuļa, kurš 12. septembrī finišē 2000 kilometrus garo labdarības velomaratonu biedrības "Dr.Klauns" atbalstam, pievienot tam Bērnu slimnīcas darbinieku 13. septembrī kopīgi nobrauktos aptuveni 4000 kilometrus.

Doctus

Kā notiks vakcinācija pret Covid-19 rudenī?

Lai arī precīzi nav iespējams prognozēt, kad Eiropas Zāļu aģentūra pabeigs pielāgoto vakcīnu izvērtējumu, ātrākais iespējamais laiks - šī gada septembrī. Pielāgoto vakcīnu pieejamība Latvijā un citās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir atkarīga no vakcīnas reģistrācijas procesa gaitas un tā rezultāta.

Doctus

70% onkoloģisko pacientu nesaņem inovatīvu ārstēšanu

46% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka vēzis Latvijā nav uzveicams, jo ne visiem onkoloģiskajiem pacientiem ir vienlīdzīgas iespējas piekļūt ārstēšanai, liecina Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijas (SIFFA) un "Norstat Latvija” īstenotās iedzīvotāju aptaujas rezultāti.

Izveido veselības nozares digitālo inovāciju laboratoriju

Nacionālais veselības dienests sadarbībā ar inovāciju vadības uzņēmumu “Helve” devis startu Latvijas veselības aprūpes inovāciju laboratorijai — “Open Health Labs”. Tajā ārstniecības iestādes kopā ar Eiropas labākajiem medicīnas tehnoloģiju jaunuzņēmumiem radīs inovatīvus risinājumus ārstniecības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem.

Doctus