PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Bērnu slimnīca piedalās kampaņā "Laba servisa mēnesis”

Bērnu Klīniskā universitātes slimnīca
Bērnu slimnīca piedalās kampaņā "Laba servisa mēnesis”
No 1. līdz 31.martam jau astoto gadu visā Latvijā norisinās Laba servisa mēnesis. Kampaņā ar devīzi „Uzslavē labu servisu!" pirmo reizi iesaistījusies arī Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, aicinot pacientus un viņu vecākus izteikt savas pozitīvās atsauksmes un novērtēt slimnīcas personāla darbu.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas jaunais korpuss Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas jaunais korpuss
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas jaunais korpuss

Laba servisa mēneša ietvaros Bērnu slimnīca saviem pacientiem un viņu vecākiem piedāvā vairākus jaunumus. Jau no 1. februāra izveidots vienots zvanu centrs, kas sniedz vecākiem iespēju pierakstīt savus bērnus uz konsultācijām gan Torņakalna, gan Gaiļezera novietnēs, zvanot pa vienu tālruņa numuru. Lai uzlabotu klientu apkalpošanas servisu un padarītu pakalpojumu vēl pieejamāku, no pirmā marta zvanu centram tiek pagarināts darba laiks - tas strādās no plkst. 8.00 līdz 20.00.

Turpmāk zvanu centrā vienlaikus strādās četri darbinieki, kuri apkalpos ienākošos zvanus, veicot pierakstus pie attiecīgajiem speciālistiem, kā arī pildot informatīvā tālruņa funkcijas. Izveidotais zvanu centrs visu marta mēnesi vēl darbosies testa režīmā, taču jau šobrīd tas būtiski uzlabojis zvanu plūsmas apkalpošanu, kā arī pierakstīšanos pie speciālistiem, jo zvanu centra darbinieki vienotajā sistēmā uzreiz var redzēt speciālistu noslogojumu un brīvās vietas gan Torņakalna, gan Gaiļezera novietnēs. Šobrīd vēl aktīvi būs šādi tālruņa numuri: 67064461, 67064462 un 67536405, taču pēcāk, veicot nepieciešamos sagatavošanās darbus, tiks pāriets tikai uz vienu tālruņa numuru.

Zvanu centra darbinieki apstrādās arī elektroniski saņemtos pieteikumus konsultācijām. Pieteikties elektroniski iespējams, sūtot informāciju (bērna vārds, uzvārds, speciālists, vēlamais pieņemšanas laiks un jūsu tālruņa numurs) uz e-pasta adresi poliklinika@bkus.lv. Savukārt izmeklējumus elektroniski var pieteikt, sūtot informāciju (bērna vārds, uzvārds, speciālists, vēlamais pieņemšanas laiks un jūsu tālruņa numurs) uz e-pasta adresi izmeklejumi@bkus.lv.

Marta mēneša ietvaros plānots ieviest arī citus uzlabojumus, tostarp vēl draudzīgākas atmosfēras radīšanai, mazo pacientu priekam un baiļu mazināšanai no procedūrām, slimnīcas telpās Torņakalna novietnē regulāri būs manāma dzīvespriecīga Puķu meitene, kura ar dažādām aktivitātēm un sirsnīgu smaidu sejā, centīsies uzmundrināt bērnus un novērst viņu domas no nepieciešamajām procedūrām un izmeklējumiem.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša: „Bērnu slimnīcas prioritāte vienmēr bijusi kvalitatīva, pacientiem un viņu ģimenēm draudzīga ārstniecības un aprūpes nodrošināšana, lai veicinātu pēc iespējas ātrāku atveseļošanās procesu. Lai pilnveidotu ikdienas darba organizāciju, mums ir svarīgi uzzināt mūsu pacientu un viņu vecāku viedokli par sniegtajiem pakalpojumiem un to kvalitāti, tāpēc ik gadu slimnīcā tiek veikta pacientu anketēšana. Diemžēl medicīna ir nozare, kurā ne vienmēr tiek saņemti tikai pozitīvi vārdi, taču jebkura atsauksme, arī negatīva, rosina veikt uzlabojumus, kas palīdz mums augt un attīstīties, kļūstot arvien labākiem. Ceru, ka šīs kampaņas laikā saņemtie labie vārdi un uzslavas visam slimnīcas kolektīvam sniegs pozitīvas emocijas un radīs sejās smaidus, kuri tālāk nonāks arī līdz mūsu pacientiem." Lai paustu viedokli par apmeklētāju apkalpošanas kvalitāti visās Bērnu slimnīcas novietnēs, interesenti varēs aizpildīt īpašas aptaujas anketas slimnīcas nodaļās un reģistratūrās slimnīcas novietnēs Torņakalnā un Gaiļezerā, kā arī Rehabilitācijas nodaļā Ogrē. Tāpat savas atsauksmes varēs nodot interneta vietnē www.labsserviss.lv, kur izveidota īpaša uzslavu forma, kā arī, zvanot uz informatīvo tālruni 1188.

Kampaņā „Uzslavē labu servisu!" šogad nolēmuši piedalīties vairāk nekā 160 uzņēmumi ar gandrīz 2000 klientu apkalpošanas vietām visā Latvijā - bankas, veikali, viesnīcas, ēdināšanas un apdrošināšanas uzņēmumi, valsts un pašvaldību iestādes, augstskolas un daudzu citu nozaru pārstāvji. Kampaņas mērķis ir celt klientu apkalpošanas kvalitāti Latvijā, aicinot pašus uzņēmumus aizdomāties par apkalpošanas kvalitāti un tās nozīmi, iedvesmot klientu apkalpošanas darbiniekus, kā arī veicināt sabiedrības spēju novērtēt labo.

Foto: no Doctus arhīva