PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem
Autori
Skatīt visus
 Rīgas Stradiņa universitāte

Rīgas Stradiņa universitāte

Visi autora raksti

10 mīti un patiesība par fluoru

Pasaules Veselības organizācijas ziņojumā ir teikts: "Tiesības uz veselību nozīmē, ka valstu valdībām jārada tādi apstākļi, kuros katrs iedzīvotājs var būt tik vesels, cik vien iespējams." Tādēļ svarīgi veicināt sabiedrībā kvalitatīvas, uz pierādījumiem balstītas informācijas izplatību un nepamatotu mītu nozīmes mazināšanu.

Rīgas Stradiņa universitāte

RSU veikts pētījums par sieviešu dzimumveselību

29. aprīlī plkst. 15.00 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas promocijas padomes atklātajā sēdē Rīgā, Dzirciema ielā 16, Hipokrāta auditorijā, Jana Žodžika aizstāvēja promocijas darbu „Izmainīta maksts mikroflora: riska faktori un klātienes diagnostikas metodes grūtniecēm, kā arī alternatīvas ārstēšanas efektivitāte, nelietojot antibakteriālus līdzekļus grūtniecēm un pārējām sievietēm".

Rīgas Stradiņa universitāte

Rīgā tiksies vadošie Eiropas bērnu traumu ārstēšanas speciālisti

Šā gada 11. - 12. aprīlī, Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā, Anniņmuižas bulvārī 26a, notiks Eiropas bērnu ķirurgu konference - 7th Central & Eastern European Course in Pediatric Surgery, kas veltīta bērnu dažādu orgānu sistēmu traumatisku bojājumu ārstēšanai. Konferencē piedalīsies aptuveni 100 bērnu ķirurgi no 20 valstīm.

Rīgas Stradiņa universitāte

Tiek atvērts grāmatas „Ķirurģija” otrais papildinātais izdevums

Šodien, 27.novembrī, tiek atvērts grāmatas „Ķirurģija" otrais papildinātais izdevums, kas tapis Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektora un ķirurģijas profesora Jāņa Gardovska redakcijā un ir visaptverošākā mācību grāmata ķirurģijā latviešu valodā. Tās 1012 lapaspusēs 44 izcili Latvijas ķirurgi un citu nozaru ārsti publicējuši 37 rakstus par ķirurģijas vēsturi, ķirurģiskajām saslimšanām un to ārstēšanas metodēm mūsdienās. Grāmata tapusi, papildinot 2001.gadā izdoto grāmatu.

Rīgas Stradiņa universitāte

RSU zinātnieku izgudrojums palīdz veikt nozīmīgus pētījumus vēža šūnu izpētē

Rīgas Stradiņa universitātes Augusta Kirhenšteina Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūta vadošais pētnieks Mihails Bariševs kopā ar pētnieku Andreju Karpovu, piedaloties ESF projektā, izstrādājuši aparātu „DynaFector", kas paredzēts laboratorijas pētījumiem, lai nodrošinātu efektīvāku ārstniecisko vielu nogādi cilvēka vēža šūnās, īpaši tad, ja ārstnieciskās vielas ir izstrādātas uz siRNS vai DNS bāzes.

Rīgas Stradiņa universitāte

RSU uzsāk infekciju slimību multidisciplināru pētījuma projektu

2013. gada 1. septembrī Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) uzsāka ES 7.Ietvara programmas projekta „Infekcijas slimību pētniecības potenciāla attīstīšana Rīgas Stradiņa universitātē" (Baltinfect) īstenošanu (Unlocking infectious diseases research potential at Riga Stradiņš University. Grant agreement: No 316275). Projekta kopējās izmaksas ir 2,28 miljoni eiro, no tiem 2,049 miljonus eiro finansē Eiropas Komisija (EK). Projekts ilgs līdz 2017. gada 28. februārim.

Rīgas Stradiņa universitāte