PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Latvijā

Latvijas ārsti apmāca Ukrainas anesteziologus reanimatologus

Rīgas 1.slimnīcas ārsts anesteziologs reanimatologs Dr. Med. Edgars Vasiļevskis, kopā ar saviem kolēģiem Latvijas Anesteziologu un Reanimatologu Asociācijas prezidenti, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes profesori anesteziologu reanimatologu Dr. Med. Ivetu Golubovsku un Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes profesoru anesteziologu reanimatologu Dr. Med. Alekseju Miščuku, atgriezušies no Ukrainas, kur apmācīja ukraiņu ārstus lietot modernās reģionālās anestēzijas metodes.

Austrumu slimnīcā atklāj paplašinātā Ķīmijterapijas dienas stacionāra jaunās telpas

2024. gada 26. janvārī, klātesot Ministru prezidentei Evikai Siliņai, veselības ministram Hosamam Abu Meri, slimnīcas valdei, stacionāru un klīniku vadītājiem, pacientu pārstāvjiem, ārstiem, aprūpes personālam un citiem darbiniekiem tika svinīgi atklātas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra “Latvijas Onkoloģijas centrs” Ķīmijterapijas dienas stacionāra jaunizbūvētās telpas.

Doctus

Bērnu slimnīcā - kanisterapijas nodarbības

Bērnu slimnīcā pagājušajā gadā pilotprojekta veidā tika sāktas kanisterapijas nodarbības mazajiem pacientiem, un 2024. gadā tā pirmo reizi oficiāli ienāk slimnīcā.

Februārī notiks Reto slimību forums

29. februārī Latvijā notiks “Reto slimību forums 2024”, kas būs pirmais šāda mēroga izglītojošs pasākums ar daudzpusīgu programmu, apvienojot veselības aprūpes speciālistus, pacientu pārstāvjus, lēmumu pieņēmējus, cilvēkus ar retām slimībām un viņu tuviniekus.

Doctus

Stradiņa slimnīcas Ķirurģijas klīnikā veikta unikāla krūtsgala reinervācijas operācija

Pagājušā gada nogalē pacientei ar krūts vēzi un BRCA1 mutāciju (pārmantots krūts vēzis) pēc krūtsgalu saglabājošas abpusējas mastektomijas ar tūlītēju rekonstrukciju Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (turpmāk - PSKUS) tika veikta krūtsgala reinervācija, izmantojot kājas nerva autotransplantu

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca

Sācies starptautiskais Dzemdes kakla vēža modrības mēnesis

Janvāris visur pasaulē ir Dzemdes kakla vēža modrības mēnesis (Cervical Cancer Awareness Month). Latvijā Dzemdes kakla vēža modrības mēnesis notiek ar lozungu “Apsteidz dzemdes kakla vēzi!”, aicinot veikt valsts apmaksātu skrīninga pārbaudi un jauniešu vakcināciju pret šā vēža izraisītāju – cilvēka papilomas vīrusu. To organizē Latvijas dzemdes kakla vēža izglītības fonds sadarbībā ar Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociāciju un Latvijas Kolposkopijas biedrību.