PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem
Autori
Skatīt visus
 Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca

Visi autora raksti

Pirmo reizi Latvijas vēsturē veikta vēdera aortas aneirisma ārstēšana bez operācijas grieziena

13. un 14. janvārī Stradiņa slimnīcā veiktas divas vēdera aortas aneirisma patoloģijas (lokāls asinsvada paplašinājums) ārstēšanas operācijas, kurās Stradiņa slimnīcas ķirurgi profesora Daiņa Krieviņa vadībā spēja izārstēt divus pacientus. Operācijas veiktas ar jaunu mazinvazīvu metodi caur dūrienu ādā bez operācijas brūces, ievadot stenta protēzi, kura izslēdz aneirismu no asins cirkulācijas, tādejādi, glābjot slimnieku no augsta dzīvības apdraudējuma.

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca

Vispasaules Parkinsona slimības diena

Visā pasaulē aprīlis tiek atzīmēts kā Parkinsona slimības iepazīšanas mēnesis. Savukārt tieši 11.aprīlis par godu slimības aprakstītājam Džeimsam Parkinsonam pasludināts par Vispasaules Parkinsona slimības dienu, kuras mērķis ir informēt sabiedrību, atbalstīt pacientus un viņu līdzcilvēkus. Parkinsona dienas starptautisks simbols ir sarkana tulpe.

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, Doctus

Stradiņa slimnīcas sirds ķirurgu vadībā jaunie ārsti praktizēsies uz cūku sirdīm

Piektdien, 28.oktobrī, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centrs sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) un Johnson & Johnson organizē unikālu mācību semināru. Tā laikā medicīnas studentiem un rezidentiem pieredzējušu ārstu vadībā būs iespēja vingrināties asinsvadu anastamožu veidošanā un sirds vārstuļu implantācijās, izmantojot cūku sirdis.  

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca