PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem
Autori
Skatīt visus
 Zāļu Valsts aģentūra

Zāļu Valsts aģentūra

Visi autora raksti

Noteikti ierobežojumi diklofenaku saturošu zāļu lietošanā

Zāļu valsts aģentūra (ZVA) informē, ka diklofenaku saturošām zālēm noteikti svarīgi lietošanas ierobežojumi. Izpētē secināts, zāļu sniegtie guvumi ir lielāki nekā riski, bet pastāv neliels miokarda infarkta vai insulta risks pacientiem, kas diklofenaku lieto regulāri, it sevišķi, augstās devās (150 mg dienā) un ilgstošus laika periodus.

Zāļu Valsts aģentūra

Pērn palielinājies realizēto medikamentu apgrozījums aptiekās

Balstoties uz komersantu iesniegtajiem datiem, Zāļu valsts aģentūra (turpmāk - ZVA) izveidojusi 2012. gada Latvijas pilsētu vispārēja tipa aptieku TOP 20 (pēc pārdoto medikamentu apgrozījuma) un apkopojusi datus par aptieku tirgus sadalījumu pēc realizācijas apgrozījuma starp komersantiem - aptieku īpašniekiem. Salīdzinot ar 2011. gadu vispārēja tipa aptiekās realizēto medikamentu apgrozījums palielinājies par 3 % un sasniedzis 186.98 miljoni latu*.

Zāļu Valsts aģentūra

Zāļu valsts aģentūra aicina piesardzīgi lietot zāles, uzturoties saulē

Sākoties saulainākam laikam, Zāļu valsts aģentūra (ZVA) aicina, uzturoties saulē, būt īpaši piesardzīgiem, lietojot zāles. ZVA norāda, ka zāļu lietošanas instrukcijā parasti tiek brīdināts par iespējamām gaismjutības jeb fotosensitivitātes reakcijām, ja konkrētām zālēm tādas iespējamas. Gaismjutību var izraisīt dažādu zāļu formu - ziežu, gēlu, tablešu un injekciju lietošana. Cilvēkam pietiek vien īsu brīdi uzturēties tiešos saules staros.

Zāļu Valsts aģentūra

Zāļu valsts aģentūrai -15 gadu jubileja!

Šā gada 9. oktobrī Zāļu valsts aģentūrai (ZVA) aprit 15 gadi kopš tās dibināšanas. Sākotnēji ZVA tika izveidota, lai visas ar zāļu izplatīšanu un uzraudzību saistītās funkcijas būtu apvienotas. Šo gadu laikā tā ir kļuvusi par vienotā Eiropas tīklā darbojošos iestādi, kas nodrošina gan zāļu reģistrāciju, uzraudzību, kvalitātes kontroli, gan farmaceitisko uzņēmumu licencēšanu un atbilstības vērtēšanu, kā arī medicīnisko ierīču reģistrācijas uzraudzību.

Zāļu Valsts aģentūra