PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem
Autori
Skatīt visus
 Doctus

Doctus

Doctus redakcija

Visi autora raksti

Sistemātisks pārskats par cilostazola, pentoksifilīna un beraprosta efektivitāti mijklibošanas ārstēšanā

Lai noskaidrotu, cik efektīvi mijklibošanas terapijā ir cilostazols, pentoksifilīns un beraprosts, tika atlasīti nejaušināti kontrolēti pētījumi no vairākām zinātnisko publikāciju datu bāzēm. Sistemātiskā pārskata galvenie iznākumi bija iešanas attālums (noietais maksimums un no sāpēm brīvais staigāšanas attālums), ko noteica ar skrejceliņa palīdzību, kā arī potītes–brahiālais indekss un medikamentu blaknes. Iekļauto pētījumu kvalitāti noteica ar Kohreina neobjektivitātes riska novērtēšanas rīku.

Doctus

Bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām būs pieejama holistiskā pieejā balstīta sociālā rehabilitācija

Šī gada sākumā noslēdzās Eiropas Sociālā fonda finansētā un Bērnu slimnīcas fonda Vecāku mājas realizētā projekta “Holistisks un multidisciplinārs atbalsts bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenes locekļiem” posms, kas aizsāka jauna sociālās rehabilitācijas pakalpojuma attīstību un sniedza atbalstu 56 ģimenēm, kurās bērni saskārušies ar onkoloģisku saslimšanu. Ņemot vērā pozitīvās atsauksmes sākts jauns posms, lai turpinātu iesākto.

Doctus

AS Olainfarm atzīmē 50. darbības gadu

Savu 50. darbības gadu AS “Olainfarm” atzīmē ar vēsturiski lielāko saražoto zāļu daudzumu – 15 miljonu iepakojumu. Uzņēmumam ir ambīcija nākamo piecu gadu laikā kļūt par vienu no TOP 10 farmācijas uzņēmumiem Centrālajā un Austrumeiropā.

Doctus