PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem
Autori
Skatīt visus
 Veselības ministrija

Veselības ministrija

e-pasts: prese@vm.gov.lv; www.vm.gov.lv

Visi autora raksti

Valdība piešķir papildus 4,6 milj. eiro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošanai

22.jūlijā, Ministru kabineta sēdē atbalstīts Veselības ministrijas virzītais rīkojuma projekts par papildus 4,6 milj. eiro piešķiršanu veselības aprūpes nozarei no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, par ko papildus būs iespējams nodrošināt vairāk nekā 195 tūkstošus nepieciešamos izmeklējumus bērniem un pakalpojumus onkoloģisko pacientu ārstēšanai, tādējādi uzlabojot pakalpojumu pieejamību.

Veselības ministrija

Ingrīda Circene: ar savu ģimenes ārstu ir jāsatiekas katram

Izvērtējot iespējas stiprināt primāro veselības aprūpi kā efektīvāko un sabiedrību aptverošāko veselības aprūpes līmeni, palielinot primārās veselības aprūpes lomu profilaksē, diagnostikā un ārstēšanā, kā arī uzlabojot primārās veselības aprūpes kvalitāti, plānots ieviest principu, ka ģimenes ārstam katrs savas prakses pacients profilaktiskajā vizītē jāsatiek vismaz reizi trijos gados.*

Veselības ministrija

Risinās, lai veselības aprūpes iestādēm pašvaldību īpašumos neceltos īres maksa

"Gadījumos, kad pašvaldība ceļ nomas maksu par tām telpām, kuras īrē veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēji, ārstniecības budžets tiek izmantots pret sabiedrības interesēm, jo telpu nomnieks ir spiests apmaksāt telpu īri tā vietā, lai piešķirto naudu efektīvi izmantotu pacienta ārstēšanai," sacīja veselības ministre Ingrīda Circene, tiekoties ar Veselības aprūpes darba devēju asociāciju.

Veselības ministrija

Jauni ģimenes ārstu darba kvalitātes izvērtēšanas kritēriji

Veselības ministrija ar 2013.gadu plāno ieviest jaunus ģimenes ārstu darba kvalitātes kritērijus, aizstājot līdzšinējās divas – obligāto un brīvprātīgo - darbības novērtēšanas sistēmu. Jaunā novērtēšanas kārtība balstīta uz Baltijas jūras reģiona valstu ekspertu izstrādāto darba apmaksas sistēmu un tās mērķis ir veicināt ģimenes ārsta pieejamību un labāku pacientu aprūpi.

Veselības ministrija

Krūts veselības diena

15.oktobris Eiropā tiek atzīmēts kā Krūts veselības diena, kuras laikā Eiropas valstīs notiek pasākumi, lai pievērstu uzmanību krūts veselībai, profilaksei, vēža agrīnai diagnostikai un ārstēšanai. Šajā dienā veselības ministre Ingrīda Circene iesaistīsies onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" rīkotajās aktivitātēs, aicinot ministrus nēsāt krūts vēža apzināšanās simbolu – Rozā lentīti -, tādējādi pievēršot sabiedrības uzmanību krūts vēža problēmai

Veselības ministrija