PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem
Autori
Skatīt visus
 Veselības ministrija

Veselības ministrija

e-pasts: prese@vm.gov.lv; www.vm.gov.lv

Visi autora raksti

Obligātā veselības apdrošināšana – ieguvumi veselības aprūpes sistēmai

Katras pārmaiņas ir izaicinājums, pat ja tās ir pozitīvas. Veselības ministres Ingrīdas Circenes uzsāktais darbs pie obligātās veselības apdrošināšanas sistēmas ieviešanas ir pārmaiņas, kas ļaus uzlabot valsts apmaksātās veselības aprūpes sistēmas darbību. Veselības ministres Ingrīdas Circenes padomnieces juridiskajos jautājumos Ineses Kalniņas raksta mērķis ir radīt izpratni par gaidāmajām pārmaiņām, lai izaicinājums kļūtu par pozitīvu ieguvumu mums visiem līdzīgi kā daudzviet Eiropā.

Veselības ministrija

Kādas funkcijas veiks Nacionālais veselības dienests?

1. novembrī, Ministru kabineta sēdē apstiprināts Nacionālā veselības dienesta (NVD) nolikums, kas nosaka, ka NVD darbības mērķis ir īstenot valsts politiku veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā un administrēt veselības aprūpei paredzētos valsts budžeta līdzekļus, nodrošinot racionālu un maksimāli efektīvu to izmantošanu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanā, kā arī īstenot valsts politiku e-veselības ieviešanā, veselības un sabiedrības veselības datu iegūšanā un analīzē.

Veselības ministrija

Veselības ministre atceļ Bārzdiņa rīkojumu - Nacionālā veselības dienesta vadītāju meklēs atklātā konkursā

Veselības ministre Ingrīda Circene atcēlusi Jura Bārzdiņa 19. oktobra lēmumu, kas paredz Veselības ekonomikas centra (VEC) direktora pienākumu izpildītāju Māri Taubi iecelt par apvienotā Nacionālā veselības dienesta direktoru un, lai realizētu labas pārvaldības principu, uzdevusi jaunā dienesta vadītāju meklēt atklātā konkursā. Līdz konkursa noslēgumam Māris Taube būs dienesta direktora pienākumu izpildītājs.

Veselības ministrija

Veic izmaiņas kompensējamo medikamentu apmaksas noteikumos

19. oktobrī Ministru kabineta sēdē apstiprināts Veselības ministrijas (VM) izstrādātais grozījumu projekts kompensējamo medikamentu apmaksas noteikumos, kas paredz, ka ārstiem, izrakstot valsts kompensētās zāles vai medicīnas ierīces pacientam pirmo reizi, receptē būs jānorāda to starptautiskais nepatentētais nosaukums (INN), savukārt, aptiekā būs pienākums izsniegt lētākos attiecīgās zāļu grupas medikamentus vai medicīnas ierīces.

Veselības ministrija

Disciplinārlietā VEC direktorei Daigai Behmanei izteikts rājiens; Behmane atsakās no piedāvātā amata

Ierosinātajā disciplinārlietā pret Veselības ekonomikas centra (VEC) direktori Daigu Behmani beigusies dienesta izmeklēšana un veselības ministrs Juris Bārzdiņš pieņēmis lēmumu izteikt viņai rājienu par amata pienākumu un ministra rīkojumu, iesniegt priekšlikumus zāļu kompensācijas sistēmas nodrošināšanai 2011.gadam piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros, nekvalitatīvu pildīšanu. 

Veselības ministrija

Palielina finansējumu neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai lokālajās slimnīcās

Veselības ministrija (VM) palielinās finansējumu lokālajām slimnīcām kopumā nepilnu 700 tūkstošu latu apmērā, pārdalot līdzekļus nozares budžeta ietvaros. Līdz ar to kopumā lokālajām slimnīcām finansējums neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai šogad ir absolūti līdzvērtīgs ar pagājušo gadu, kaut arī ārstniecības budžeta programmās ārstēto pacientu skaits šogad sešos mēnešos ir samazinājies, salīdzinot ar līdzīgu periodu 2010.gadā.

Veselības ministrija

Atbalsta papildu finansējuma piešķiršanu veselības nozarei

19. jūlijā Ministru kabineta sēdē atbalstīts Veselības ministrijas izstrādātais rīkojuma projekts par papildu 6,6 miljonu latu piešķiršanu veselības aprūpes nozarei, lai norēķinātos ar ārstniecības iestādēm par sniegto veselības aprūpi un apmaksātu izdevumus par kompensējamajiem medikamentiem un medicīnas precēm.

Veselības ministrija