PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Viedokļi un komentāri

Cilvēka faktors. Tukuma slimnīca

“Daudz vairāk var panākt ar mieru, skaidrošanu, izsvēršanu, ko konkrētajā brīdī varam mainīt un ko ne, nevis skaļu klaigāšanu,” teic Tukuma slimnīcas valdes locekle DZINTRA RABKEVIČA. Nesašūpot laivu, kurā visi sēž, nomierināt, noturēt kolektīvu, jo slimnīca vajadzīga iedzīvotājiem — šķiet, šī Tukuma slimnīcas politika ir attaisnojusies.

D. Ričika

Personāliju dejas

Vienam no aizgājušā mēneša varoņiem pieder darbs «Dejas uz palodzes pie atvērta loga» – par to, kā daži, šajā dzīvē izdejojušies, no palodzes nokāpj atpakaļ istabā, citi izkrīt vai izlec pa logu, bet ir arī tādi, kas paliek sēžam uz palodzes, šūpodami kājas pāri malai… Decembra mēneša notikumi ar personālijām arī atgādināja savdabīgas dejas.

D. Ričika

Citāds viedoklis par LĀB

Tā kā manas domas krasi atšķīrās no Pētera Apiņa panākumiem bagātās atskaites Ārstu biedrības prezidenta vēlēšanās, saņēmu no kolēģiem pamudinājumus savu uzrunu LĀB sapulces dalībniekiem publicēt zināšanai plašākai ārstu sabiedrībai.

L. Kozlovska

DOCTUS padomnieki 2014

Jau 12 gadus Doctus īsteno sirsnīgu tradīciju — tikšanos ar saviem lasītājiem. Šoreiz Doctus padomniekus bijām pulcinājuši Gaismas pilī un diskusija kā allaž izvērtās spraiga un interesanta. Padomnieki sprieda, kāda ir Doctus vērtība laikā, kad pasaulē valda informācijas pārbagātība, un stāstīja, kādi ir viņu lasīšanas paradumi. Paldies par labajiem vārdiem un vērtīgajiem ieteikumiem! Tie ļauj mums augt!

D. Ričika

Sapņi, balvas un laba sejas āda

Kāds ir jūsu sapnis par valsti? Šādu jautājumu režisors Viesturs Kairišs uzdeva 20. oktobra «Dombura studijā». Pēcāk atbildes kā tviterpērles klīda pa sociālajiem tīkliem. Šis ir jautājums, ko novembrī – Latvijas svētku laikā – vērts uzdot katram pašam sev. Vai valsts ir prātā? Un sirdī? Cik lielā mērā?

D. Ričika

Veselības aprūpes (stūr)akmeņi. Jautājumi 4 eksministriem

Kad uz sarunu aicinājām pēdējo gadu veselības ministrus (netika izvēlēti tie, kas pārstāv pašreizējos politiskos spēkus 12. Saeimas vēlēšanās vai strādā Veselības ministrijā), divi bijušie ministri atteicās atbildēt. Eksministru viedokļi šķita interesanti ne tāpēc, ka pēc kaujas visi gudri, bet tāpēc, ka viņi pabijuši nozares “virtuvē” un, pakāpjoties malā, nav jālaipo un secinājumi ir gana personiski izdzīvoti.

B. Vahere

Kā izaugt par lietaskoku

Daudzie studiju gadi aiz muguras un jaunie ķirurgi, dermatologi, urologi, neirologi, ģimenes ārsti... iziet dzīvē. Kas īsti ietilpst jaunajam ārstam nepieciešamajā starta komplektā, lai profesionālajā izaugsmē sasniegtu augstākās virsotnes?

B. Vahere