PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Bizness

Aptieku konkurences nacionālās īpatnības

Cipari rāda, ka zāļu tirgus Latvijā ik gadu aug. Aug arī ķēžu aptieku īpatsvars. Kopš 2010. gada valdības lēmuma liberalizēt aptieku īpašumtiesības individuālās aptiekas spiestas meklēt dažādus veidus, lai pastāvētu. Pēdējo gadu tendence — individuālās aptiekas kļūst par aptieku ķēžu franšīzes ņēmējām.

M. Lapsa, D. Ričika

“Olainfarm” nopērk 18 aptiekas. Tas ir tikai sākums

2. novembrī tika parakstīts līgums, kas apliecina, ka AS "Olainfarm" ir iegādājies 100% kapitāldaļu Mārim Rēvaldam un Ilmāram Pajustem piederošajā SIA "Ilmas aptiekas", kā arī SIA "Juko99". Šiem uzņēmumiem kopā pieder 18 aptiekas Rīgā, Pierīgā, Vidzemē un Kurzemē. AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins pastāstīja, ka tas ir tikai sākums, tehniski jau ir sagatavoti un tuvākajās dienās/nedēļās tiks parakstīti līgumi ar vēl dažiem nelieliem tīkliem, tādejādi kopumā "Olainfarm" tīklā būs 30 aptiekas.

D. Ričika

Īsta aptieka internetā. DINA KURZEMNIECE, LIGIJA VILCIŅA

Pazīstamais aptieku zīmols Pils aptieka vedina domāt par uzņēmumu ar stabilām, tradīcijās balstītām un pārbaudītām vērtībām farmācijas vidē, pat ar zināmu senatnības piesitienu. Tas arī atbilst patiesībai. Taču tieši šis uzņēmums pagājušajā gadā īstenojis Latvijā vēl īsti nenovērtētu projektu. Jau gadu pastāv interneta aptieka pilsaptieka.lv, kas ieguvusi arī bezrecepšu medikamentu tirgošanas licenci internetā.

L. Ribkinska

Satiekamies pie aptiekas! DACE MAČUKA

Pirms 18 gadiem farmaceite DACE MAČUKA atvēra pirmo privāto aptieku Latvijā. To iekārtoja Cēsu vecpilsētā, ļoti šaurās telpās. Taču auga aptiekas popularitāte vietējo vidū. “Es vienmēr domāju, kā pircējam būs labāk,” saka Dace.

I. Kalniņa