PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Latvijā

LU zinātnieki preklīniskajā modelī identificēs papildu šizofrēniju izraisošos neirobioloģiskos mehānismus

Latvijas Universitātes zinātnieki trīs gadu garumā iesaistījušies starptautiskā zinātniskā konsorcijā, kura pētījumu rezultātus plāno iesniegt publicēšanai šā gada vidū. Noslēgtā klīniskā pētījuma un jauna veida slimības preklīniskā modeļa grauzējos rezultāti identificēs papildus šizofrēniju izraisošos neirobioloģiskos mehānismus.

Latvijas universitāte

Bērnu slimnīcā atklāta Dienas stacionāra atjaunotā ēka

4. janvārī Bērnu slimnīcā svinīgi atklāta Dienas stacionāra atjaunotā ēka, kas jau no novembra sākuma uzņem pacientus. Atjaunotajā ēkā izbūvētas 34 vienvietīgas palātas, kuras aprīkotas ar visu nepieciešamo medicīnisko manipulāciju veikšanai, katrā palātā ir ērti atpūtas krēsli vecākiem, Dienas stacionārā ir plašas procedūru telpas, ierīkota arī rotaļu istaba un atpūtas stūrītis.

Doctus

Apmāca pašvaldību speciālistus darbā ar atkarību profilakses programmu jauniešiem

“Bērnu un pusaudžu resursu centrs” sadarbībā ar Veselības ministriju izstrādājuši atkarību profilakses programmu 13 līdz 25 gadus veciem iedzīvotājiem, kuriem ir paaugstināts atkarību izraisošo vielu lietošanas radīto veselības traucējumu attīstības risks. Lai 2023. gadā varētu ar šo programmu strādāt, apmācīti 54 speciālisti no 39 pašvaldībām.

Doctus