PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Latvijā

Rīgas Austrumu slimnīcā veikta Latvijā un pasaulē unikāla balsenes un trahejas daļas rekonstrukcijas operācija

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā kādai 23 gadus vecai papilomatozes pacientei tika veikta ārkārtīgi sarežģīta un Latvijā un pat visā pasaulē unikāla balsenes un trahejas daļas rekonstrukcijas operācija, lai sieviete spētu patstāvīgi elpot, ēst un runāt.

Rīgas Austrumu Klīniskā universitātes slimnīca

Bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām būs pieejama holistiskā pieejā balstīta sociālā rehabilitācija

Šī gada sākumā noslēdzās Eiropas Sociālā fonda finansētā un Bērnu slimnīcas fonda Vecāku mājas realizētā projekta “Holistisks un multidisciplinārs atbalsts bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenes locekļiem” posms, kas aizsāka jauna sociālās rehabilitācijas pakalpojuma attīstību un sniedza atbalstu 56 ģimenēm, kurās bērni saskārušies ar onkoloģisku saslimšanu. Ņemot vērā pozitīvās atsauksmes sākts jauns posms, lai turpinātu iesākto.

Doctus

AS Olainfarm atzīmē 50. darbības gadu

Savu 50. darbības gadu AS “Olainfarm” atzīmē ar vēsturiski lielāko saražoto zāļu daudzumu – 15 miljonu iepakojumu. Uzņēmumam ir ambīcija nākamo piecu gadu laikā kļūt par vienu no TOP 10 farmācijas uzņēmumiem Centrālajā un Austrumeiropā.

Doctus

Inovatīvo medikamentu skaits Latvijā audzis, pieejamība - joprojām ierobežota

Valsts kompensējamo inovatīvo medikamentu skaits Latvijā piecu gadu laikā pieaudzis par 300%, liecina Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijas (SIFFA) un pētījumu centra IQVIA apkopotie dati* par valsts apmaksāto inovatīvo medikamentu skaitu Baltijas valstīs no 2018. līdz 2022. gadam. Lai gan inovatīvo zāļu pieejamībā vērojams straujš pieaugums, to pieejamība, īpaši onkoloģijas pacientiem, joprojām saglabājas ierobežota. Tikai 30% vēža pacientu saņem efektīvu ārstēšanu ar jaunākās paaudzes medikamentiem.

Doctus