PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Latvijā

Pieaudzis bērnu skaits ar psihiskās veselības traucējumiem

Divas reizes palielinājies paškaitējumu veikušo bērnu skaits, kas vērsušies pēc palīdzības Bērnu slimnīcā, tāpat aptuveni divas reizes palielinājies pacientu ar garastāvokļa traucējumiem skaits un aptuveni par trešdaļu – pacientu ar ēšanas traucējumiem skaits. Šādus datus apkopujuši BKUS speciālisti Pasaules psihiskās veselības dienā.

Doctus

Oktobris - krūšu veselības mēnesis

Krūšu veselības mēnesī nitiek kampaņas “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!” vēstnešu apmācību seminārs. Vēstnešu uzdevums būs informēt sabiedrību par krūts vēža skrīningu, zāļu pieejamību, jaunumiem ārstēšanā, uzturu, fiziskajām aktivitātēm un emocionālo stabilitāti.

Doctus

Kā uzlabot dermatologu darba kvalitāti

Šogad no maija līdz septembrim melanomas pacientu atbalsta biedrība "Soli priekšā melanomai" jau trešo gadu organizēja izglītojošu kampaņu ādas vēža agrīnai diagnostikai un profilaksei, īstenojot vairākas aktivitātes. Noslēdzoties kampaņai, nosūtītas prasības Veselības ministrijai, NVD un SPKC.

Bērnu slimnīca ar darbinieku velobraucienu atbalsta Dakterus klaunus

Bērnu slimnīcas darbinieki savā 123. dzimšanas dienas mēnesī atjauno tradīciju – nobrauc ar velosipēdu tik garu maršrutu, cik slimnīcai gadu. Šogad braucienam ir papildu mērķis – pārņemot stafeti no Jāņa Taukuļa, kurš 12. septembrī finišē 2000 kilometrus garo labdarības velomaratonu biedrības "Dr.Klauns" atbalstam, pievienot tam Bērnu slimnīcas darbinieku 13. septembrī kopīgi nobrauktos aptuveni 4000 kilometrus.

Doctus