PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Vidzemes slimnīcas jaunumi

B. Brila
Vidzemes slimnīca nosvinējusi 40. dzimšanas dienu un nākamo desmitgadi sāk ar jaunu logo. Slimnīca jubilejā sev sarūpējusi arī labu dāvanu – saņēmusi Kvalitātes balvu 2015 nominācijā "Ķirurģiskā profila nodaļa".

Vidzemes slimnīcas jaunais logo Vidzemes slimnīcas jaunais logo
Vidzemes slimnīcas jaunais logo

Slimnīcas jaunais logo satur divus izsenis par svarīgiem atzītus elementus. Viens ir simboliskais krusts ar trim stariem, kura nozīme pēctecīgi turpina līdzšinējā logo redzamos slimnīcas kompleksa trīs korpusus. Reizē tas akcentē slimnīcas trīs vērtības – augsti kvalificētu personālu, apmierinātus pacientus un drošu, mūsdienīgu vidi. Otrs svarīgais elements ir ūdens – veselības un dzīvības devējs un uzturētājs. Ūdens iekļāvums Gaujas ielokā identificē ar slimnīcas atrašanās vietu –Vidzemi. Jaunās krāsas ir gaiši zilā, kas simbolizē veselību, sapratni, mieru, un sudraba, kas apliecina zināšanas, komunikāciju starp personālu un pacientiem, saziņu ar sabiedrību. Jaunā logo autors ir Jānis Līgats, 33 gadus vecs valmierietis, kurš strādā žurnālistikā. Sauc sevi par Valmieras patriotu un uzsver ciešās saites ar slimnīcu, kur ilgus gadus strādājusi puiša krustmāte. Būdams reālists, līdz beidzamam brīdim nav ticējis, ka no gandrīz simts konkursam iesniegtajiem logo variantiem uzvarējis viņa zīmētais.

Vidzemes slimnīcas ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa, valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs un kvalitātes procesu vadību daļas vadītājs Jānis Batalauskis Kvalitātes balvas izcīnas noslēguma pasākumā Lielajā ģildē Vidzemes slimnīcas ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa, valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs un kvalitātes procesu vadību daļas vadītājs Jānis Batalauskis Kvalitātes balvas izcīnas noslēguma pasākumā Lielajā ģildē
Vidzemes slimnīcas ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa, valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs un kvalitātes procesu vadību daļas vadītājs Jānis Batalauskis Kvalitātes balvas izcīnas noslēguma pasākumā Lielajā ģildē

Otra labā ziņa – Vidzemes slimnīca savā jubilejā ieguvusi vēl vienu godam nopelnītu dāvanu – Latvijas ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvas 2015 izcīņā nominācijā “Ķirurģiskā profila nodaļa”  Vidzemes slimnīcas Traumatoloģijas nodaļa saņēmusi Kvalitātes balvu.

 “Kvalitātes balvas izcīņā, ko trešo gadu organizē Latvijas Veselības ekonomikas asociācija sadarbībā ar Latvijas Kvalitātes biedrību”, stāsta Vidzemes slimnīcas ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa, “arī piedalāmies trešo reizi. Un atkal no visiem dalībniekiem bijām vienīgā reģionālā slimnīca. Iepriekšējās reizēs saņēmām pateicību par piedalīšanos un atzinības rakstu nominācijā “Dzemdību nodaļa”. Atkārtotā piedalīšanās apliecina, ka esam ieinteresēti veselības aprūpes pakalpojuma kvalitātes un pacientu  drošības uzlabošanā. Arī to, ka nebaidāmies ekspertiem atklāt savu ikdienu un paveikto daudzu procesu sakārtošanā.  Šogad nominācijā „Ķirurģiskā profila nodaļa” nācās konkurēt ar Traumataloģijas institūtu un Stradiņu slimnīcu. Tāpēc jo lielāks prieks un gandarījums, ka esam  labākie!”

„Dalībai šādā pasākumā”, uzsver Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs, „ir nozīme. Darbības kvalitātes uzlabošana ir nepārtraukts process, bet pacientu drošību esam izvirzījuši par vienu no prioritātēm, pie kā nopietni strādājam. Tāpēc piedalīšanās Kvalitātes balvas izcīņā lieliski motivē sakārtot savu saimniecību un ļauj iepazīties ar kvalitātes jautājumu risināšanu arī citās slimnīcās. Savukārt iegūto ekspertu vērtējumu varam izmantot procesu pilnveidošanai un risku mazināšanai”.