PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Unikāla operācija Latvijā

Stradiņa slimnīcas Ķirurģijas klīnikā veikta unikāla krūtsgala reinervācijas operācija

Pagājušā gada nogalē pacientei ar krūts vēzi un BRCA1 mutāciju (pārmantots krūts vēzis) pēc krūtsgalu saglabājošas abpusējas mastektomijas ar tūlītēju rekonstrukciju Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (turpmāk - PSKUS) tika veikta krūtsgala reinervācija, izmantojot kājas nerva autotransplantu

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca

Austrumu slimnīcas ārsti sarežģītā operācijā izglābj sirds slimnieka dzīvību

Austrumu slimnīcas multidisciplinārai mediķu komandai veiksmīgi izdevusies unikāla sirds asinsvadu operācija ar veno-arteriālo ECMO (VA-ECMO) jeb ārpusķermeņa membrānas asins apskābekļošanas metodi, kas pilda arī sirds un asinsvadu atbalsta un uzturēšanas funkciju, veidojot pacientam apstākļus drošai mazinvazīvas kardioloģiskas operācijas veikšanai.

Doctus

Liek pamatus hipertrofiskās kardiomiopātijas ārstēšanas komandas izveidei Latvijā

Janvāra beigās Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centra speciālisti sadarbībā ar Barselonas Universitātes slimnīcu veica Latvijā divas unikālas sirds operācijas un organizēja semināru, kur savā pieredzē dalījās Eiropas labākie sirds ķirurgi, kuri specializējušies hipertrofiskās kardiomiopātijas ķirurģiskajā ārstēšanā - profesors Eduard Quintana un profesors Carlos A. Mestres.

Rīgas Austrumu slimnīcā veikta Latvijā un pasaulē unikāla balsenes un trahejas daļas rekonstrukcijas operācija

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā kādai 23 gadus vecai papilomatozes pacientei tika veikta ārkārtīgi sarežģīta un Latvijā un pat visā pasaulē unikāla balsenes un trahejas daļas rekonstrukcijas operācija, lai sieviete spētu patstāvīgi elpot, ēst un runāt.

Rīgas Austrumu Klīniskā universitātes slimnīca

Pirmoreiz Latvijā pacientam veic trahejas rekonstrukciju

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra Gaiļezers Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļā, kur strādā Baltijā vadošie mikroķirurģijas speciālisti, pagājušā gada novembrī tika veikta unikāla operācija – trahejas augšējās daļas rekonstrukcija. Šāda veida operācija pacientam deva iespēju atkal elpot bez palīgierīču palīdzības un uzlaboja runas un saziņas spējas ar apkārtējiem cilvēkiem.

Doctus

Austrumu slimnīcā pirmo reizi Latvijā caur „atslēgas caurumu” izņem vēža skartu plaušu

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas „Tuberkulozes un plaušu slimību centrā” veikta Latvijā unikāla, mazinvazīva operācija – uniportāla videotorakoskopiska pneimoektomija, kuras laikā 76 gadus vecai pacientei caur nelielu griezienu izņemta plauša ar diviem ļaundabīgiem audzējiem.

Rīgas Austrumu Klīniskā universitātes slimnīca

Pasaules līmeņa ginekologi no Francijas un Krievijas Austrumu slimnīcā veikuši sarežģītas operācijas

19. aprīlī Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, norisinoties pirmajai Baltijas valstu ginekoloģiskās endoskopijas konferencei, pasaules līmeņa ginekologi Revazs Botčorišvili no Francijas un Vitālijs Beženars no Krievijas veica sarežģītu operāciju paraugdemonstrējumus, divas pacientes atbrīvojot no mokošām veselības problēmām.

Rīgas Austrumu Klīniskā universitātes slimnīca