PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Dalās pieredzē, lai veicinātu kvalitatīvu bērnu redzes ārstēšanu

Doctus
Dalās pieredzē, lai veicinātu kvalitatīvu bērnu redzes ārstēšanu
17. un 18.septembrī Rīgā starptautiska kongresa "Paediatric Ophthalmology: the art and the science in 2011. Lifelong benefits to the child and the family" ietvaros ap 200 pediatri, oftalmologi, optometristi, ortoptisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Skandināvijas, Krievijas un Ukrainas apskata un diskutē par redzes skrīningu, ambliopiju, šķielēšanu, tīklenes saslimšanām, glaukomu, kataraktu, okulārām malformālijām, vājredzību, neirooftalmoloģiju un ģenētiskām saslimšanām.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu acu slimību klīnikas vadītāja Sandra Valeiņa stāsta, ka acu un redzes saslimšanas un dažādas pataloģijas ir salīdzinoši retas saslimšanas (piemēram, iedzimtas kataraktas sastopamības biežums ir 1 uz 1000 jaundzimušo, bet iedzimtas glaukomas biežums - 1 uz 10000 jaundzimušo), tāpēc pieredzes apmaiņa un konkrētu gadījumu pētniecība ir ļoti nozīmīga. "Nereti kolēģu zināšanas un saslimšanu gadījumu apraksti ir nozīmīga palīdzība, lai rastu veiksmīgākos ārstēšanas veidus."

Kongresa dalībniekiem ir iespēja redzēt un iepazīties arī ar Mobilo veselības aprūpes centru, kas jau gadu darbojas Bērnu klīniskās slimnīcas paspārnē. Mobilais veselības aprūpes centrs ir 12 metrus garš moderns transporta līdzeklis, kas pielāgots diagnostisko un profilaktisko medicīnas pakalpojumu sniegšanai. Tā darbības mērķis ir veicināt un sniegt pēc iespējas kvalitatīvu veselības aprūpi bērniem reģionos.

Foto: Inese Austruma