PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

LJMC ievieš vienas pieturas aģentūras principu, atklājot Sarkandaugavas ambulatorās veselības centru

Latvijas Jūras medicīnas centrs
LJMC ievieš vienas pieturas aģentūras principu, atklājot Sarkandaugavas ambulatorās veselības centru
„Veselības ministrijas nostāja vienmēr ir bijusi, ka nav būtiska uzņēmējdarbības forma, bet gan svarīgākais ir veselības aprūpes pakalpojuma kvalitāte. Latvijas Jūras medicīnas centrs to kārtējo reizi pierāda ar saviem darbiem.

Neviens nešaubās par šīs ārstniecības iestādes pakalpojumu kvalitāti un izcili, ka veidojot jauno ir saglabātas arī kultūrvēsturiskas arhitektūras vērtības” atklājot AS „Latvijas Jūras medicīnas centrs” (LJMC) Sarkandaugavas ambulatorās veselības aprūpes centru, 27. septembrī pauda LR Veselības ministre Ingrīda Circene.

Veselības ministre Ingrīda Circene atklāt jaunizveidoto Sarkandaugavas ambulatorās veselības aprūpes centru Veselības ministre Ingrīda Circene atklāt jaunizveidoto Sarkandaugavas ambulatorās veselības aprūpes centru
Veselības ministre Ingrīda Circene atklāt jaunizveidoto Sarkandaugavas ambulatorās veselības aprūpes centru
Modernais ambulatorās veselības aprūpes centrs izvietots pilnībā renovētā vēsturiskā slimnīcas korpusā un saviem klientiem būs atvērts jau no šā gada 1. oktobra. Tā izveides ERAF līdzfinansētā projekta izmaksas bija  660 000 lati, no kā ERAF sedza  66% jeb 436 000 latus, bet AS LJMC - 224 000. Papildus tam tika investēti līdzekļi medicīnisko iekārtu un aprīkojuma iegādei (Ls 171 046), teritorijas labiekārtošanai un komunikāciju nodrošināšanai  (Ls 92 870), papildus celtniecības darbu izmaksām (Ls 35 854), veselības aprūpes informācijas sistēmas, datu tīklu un telekomunikāciju tīkla izveidei  (31 241), kā arī projektu vadības izmaksām (Ls  30 000), izmaksas uz 1 m2 sastāda  426,- Ls.

Līdz ar to kopējās investīcijas  Sarkandaugavas ambulatorās veselības aprūpes centra izveidei sastāda Ls 1 021 011, no šis summas Ls 585 011 ir pašu ieguldījums, bet Ls 436 000 - ERAF finansējums.

LJMC Sarkandaugavas ambulatorās veselības aprūpes centra atklāšanā piedalījās LR Veselības ministre I.Circene, Nacionālais veselības dienesta direktors M.Taube, Biržas NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melbārde, Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Aiga Rūrāne, Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis,  kā arī ārsti un veselības aprūpes vadības speciālisti. 

„Līdz ar jaunā centra darbības uzsākšanu, pacientu veselības aprūpes organizēšanā ieviešam tā saucamo „vienas pieturas aģentūras” principu,” stāsta LJMC valdes priekšsēdētājs Jānis Birks. „Tas nozīmē, ka pacientam tiek nodrošināta pilnīga vairāku etapu medicīniskā aprūpe vienuviet – sākot ar veselības problēmas atpazīšanu pie ģimenes ārsta, pediatra vai speciālista un turpinot ar saslimšanas precīzu noteikšanu, izmantojot modernus diagnostiskos izmeklējumus. Pacientam tiks sagatavots plāns gan ambulatorai ārstēšanai, gan, ja nepieciešams, izmeklējumu veikšanai un ārstēšanai dienas stacionārā vai slimnīcā un ķirurģisko operāciju veikšanai tepat Latvijas Jūras medicīnas centrā.”

„Raitu un savlaicīgu pakalpojumu saņemšanu nodrošina LJMC ieviestā datorizētā programma „Ārstu birojs”, kā arī moderna reģistratūra ar laipnām un zinošām reģistratorēm, kur pacients tūlīt pēc vizītes pie ārsta vai arī vēlāk telefoniski var pierakstīties uz visiem viņam nepieciešamajiem izmeklējumiem un papildus konsultācijām,” informē J.Birks.

Ambulatorie un dienas stacionārā sniegtie pakalpojumi ir pieejami gan valsts veselības aprūpes budžeta ietvaros, maksājot tikai valstī noteikto pacienta iemaksu, gan kā maksas pakalpojumi.

Darbu pie ES/ERAF atbalstītā projekta „Ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana AS „Latvijas Jūras medicīnas centrs”, nodrošinot stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja pārprofilēšanu uz ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu” AS LJMC uzsāka 2010.gada 1.jūlijā. Ir renovēta 1880. gadā celta slimnīcas ēka, uzlabota infrastruktūra, paplašināts medicīnisko pakalpojumu klāsts un pilnveidotas ambulatoro pakalpojumu   pieejamības iespējas.

A/S Latvijas Jūras medicīnas centrs (LJMC) ir sertificēta, augsta līmeņa un visiem pieejama ārstniecības iestāde, kas sastāv no Centrālās slimnīcas Patversmes ielā 23, Vecmīlgrāvja slimnīcas un Ziemeļu diagnostikas centra Vecmīlgrāvja 5.līnijā 26, Vecmīlgrāvja primārās veselības aprūpes centra Melīdas ielā 10. LJMC nodrošina ārstniecības pakalpojumus pacientiem no visas Latvijas. LJMC ir noslēgti sadarbības līgumi ar visām veselības apdrošināšanas kompānijām.

Foto no LJMC