PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

Rīgas Austrumu slimnīcā izveidota vadošo speciālistu Ārstniecības padome

Rīgas Austrumu Klīniskā universitātes slimnīca
Rīgas Austrumu slimnīcā izveidota vadošo speciālistu Ārstniecības padome
Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Rīgas Austrumu slimnīcā) izveidota konsultatīva un koordinējoša institūcija – Ārstniecības padome – kuras uzdevums būs, iesaistot vadošos slimnīcas speciālistus, veicināt veselības aprūpes pakalpojumu attīstību un sekmēt izglītības un zinātnes politiku.

„Situācija veselības aprūpes nozarē ir nopietna. Slimnīcai ir jādomā ne tikai par attīstību, bet nopietni jāstrādā pie tā, lai šajos apstākļos, kad finansējums gadu no gada samazinās, varētu saglabāt augstu ārstniecības pakalpojumu kvalitāti un nodrošināt to pieejamību pacientiem. Aicinot atzītus profesionāļus apvienoties padomē, mēs ceram uz kompetentiem viedokļiem un ieteikumiem slimnīcas sekmīgai darbībai,” atzīst Rīgas Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs prof. Viesturs Boka.

Rīgas Austrumu slimnīca ir saņēmusi līguma projektu šim gadam, kas paredz, piemēram, ambulatorai aprūpei par vienu miljonu latu jeb 14% mazāku finansējumu nekā pērnā gada līgumā. Faktiski, ņemot vērā to, ka pagājušajā gadā ambulatorie pakalpojumi sniegti par miljonu latu lielākā apjomā, nekā to paredzēja līgums, samazinājums šogad ir par 2 miljoniem jeb 25%.

Ārstniecības padomē darbojas seši Rīgas Austrumu slimnīcas galvenie speciālisti: internās medicīnas galvenais speciālists prof. Aivars Lejnieks, ķirurģijas galvenais speciālists dr.med Haralds Plaudis, anestezioloģijas un neatliekamās medicīnas galvenais speciālists prof. Viesturs Ligurs, onkoloģijas galvenais speciālists doc. Jānis Eglītis, fizikālās medicīnas un rehabilitācijas galvenais speciālists prof. Aivars Vētra un diagnostiskās radioloģijas galvenais speciālists asoc. prof. Ardis Platkājis.

Pirmajā sēdē Ārstniecības padome par priekšsēdētāju ievēlēja A.Lejnieku.

Ārstniecības padomes priekšsēdētājs A.Lejnieks Ārstniecības padomes priekšsēdētājs A.Lejnieks
Ārstniecības padomes priekšsēdētājs A.Lejnieks

Padomes dienaskārtībā būs jautājumi, kas saistīti ar veselības aprūpes pakalpojumu attīstību, tai skaitā to pieejamību un izmaksu efektivitāti. Padome sniegs atzinumus par Rīgas Austrumu slimnīcā īstenotajiem Eiropas Savienības, valsts atbalsta līdzekļu, zinātnisko grantu un citiem projektiem, vērtēs ārstniecības profilu programmas un klīniskās vadlīnijas, nodrošinot sabalansētu visu profilu ārstniecības attīstību.

Padomes darbības nodrošināšanai papildu finansējums no Rīgas Austrumu slimnīcas budžeta nav paredzēts.

Rīgas Austrumu slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā. Tās sastāvā darbojas četri stacionāri: „Gaiļezers”, „Latvijas Onkoloģijas centrs”, „Linezers” un „Biķernieki”. Ik gadu slimnīcas stacionāros tiek ārstēti vairāk nekā 60 tūkstoši pacientu un vēl vairāk nekā 260 tūkstošiem pacientu tiek nodrošinātas ambulatorās konsultācijas.