PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

“Olainfarm” apmeklē premjers Valdis Dombrovskis

Doctus
“Olainfarm” apmeklē premjers Valdis Dombrovskis
2012.gada 30.martā AS "Olainfarm" apmeklēja ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kurš tikās ar uzņēmuma vadības pārstāvjiem un iepazinās ar pēdējo gadu laikā uzņēmumā veiktajiem uzlabojumiem un tā attīstības plāniem. Premjeram vizītē pievienojās veselības ministre Ingrīda Circene, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, kā arī citi valdības un Ministru kabineta pārstāvji.

Premjers Valdis Dombrovskis un veselības ministre Ingrīda Circene apskata AS "Olainfarm" ražotni Premjers Valdis Dombrovskis un veselības ministre Ingrīda Circene apskata AS "Olainfarm" ražotni
Premjers Valdis Dombrovskis un veselības ministre Ingrīda Circene apskata AS "Olainfarm" ražotni

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pēc ekskursijas uzņēmumā (tika apskatīts Hromotogrāfijas centrs, laboratorijas, Gatavo zāļu ražotne) atzina, ka "Olainfarm" spēja demonstrēt pārliecinošus izaugsmes rādītājus ir apliecinājums Latvijas augošajam potenciālam veiksmīgi konkurēt pasaulē arī jomās, kas saistītas ar augstu pievienoto vērtību. „Šīs veiksmes pamatā ir mērķtiecīgs darbs, lai palielinātu eksporta apjomus, veidotu jaunas darba vietas un veiksmīgi izmantotu ES fondu līdzekļus konkurētspējas palielināšanai. No katra šāda uzņēmuma darbības iegūs Latvijas ekonomika kopumā, tāpēc valdība no savas puses rūpēsies, sniedzot nepieciešamo atbalstu tālākai attīstībai," sacīja premjers. „Olainfarm apmeklējums radīja pārliecību, ka uzņēmumam ir skaidra vīzija, kā nostiprināt savas pozīcijas, investējot izpētē un jaunu produktu radīšanā."

Tikšanās laikā īpaša uzmanība tika veltīta tādiem farmācijas nozares attīstības veicināšanas veidiem kā nodokļu atvieglojumiem, iespējai paredzēt daļēju ES struktūrfondu finansējumu ieguldījumiem nemateriālajos aktīvos, eksporta veicināšanas struktūrvienības izveidei ZVA vai VM ietvaros, kas varētu sniegt dažāda veida atbalstu Latvijas zāļu ražotājiem, reģistrējot to ražotos medikamentus citās valstīs, kā arī budžeta vietu palielināšanai augstskolās ķīmijas jomā.

Kopīgs foto pēc premjera V. Dombrovska un citu Ministru kabineta pārstāvju vizītes AS "Olainfarm" Kopīgs foto pēc premjera V. Dombrovska un citu Ministru kabineta pārstāvju vizītes AS "Olainfarm"
Kopīgs foto pēc premjera V. Dombrovska un citu Ministru kabineta pārstāvju vizītes AS "Olainfarm"

AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins norādīja, ka nepieciešamas valsts un uzņēmumu pārstāvju kopīgas misijas uz valstīm, kurās būtu pievilcīgs tirgus zāļu reģistrācijai, piemēram, uz Turkmenistānu un Irānu, norādot uz Āzijas un Tuvo Austrumu valstīm kopumā. Uz ražotāju, kas ir no tādas mazas valsts kā Latvija šajos tirgos neskatās nopietni, tādēļ nepieciešams valsts amatpersonu atbalsts - atzina AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs.

Foto: no "Olainfarm" arhīva