PORTĀLS ĀRSTIEM UN FARMACEITIEM
Šī vietne ir paredzēta veselības aprūpes speciālistiem

7 veidi, kā nodrošināt, lai bērns vienmēr ir padzēries

Doctus
Eksperti saka, ka nedrīkst gaidīt, kamēr bērns prasa padzerties, īpaši vasarā, kad ir nepieciešams uzņemt vairāk šķidruma, lai saglabātu veselību. Visas dienas garumā bērnam jāpiedāvā ūdens un šķidrumu saturošs ēdiens un dzērieni.

Brīdī, kad bērns jūt slāpes, viņš jau ir dehidratēts par vismaz 3%, stāsta Dr. Holly Benjamin, asoc.prof. no Čikāgas universitātes.

Nepieciešamais ūdens daudzums, kas ir nepieciešams bērnam, lai būtu pietiekams ūdens daudzums, ir atkarīgs no bērna vecuma, pusaudžiem dienā jālieto tikpat ūdens cik pieaugušajiem (8 - 11 glāzes dienā), maziem bērniem (1 - 3 gadi) jāizdzer apmēram 4 glāzes šķidruma.

Īpaši svarīgi sekot līdzi, lai bērni aktivitāšu laikā lieto šķidrumu. Jānodrošina, lai bērns padzeras 30 minūtes pirms aktivitātes un tad katras 20 minūtes aktivitāšu laikā.

Visiem ir labi zināms, ka ir grūti bērnu pārliecināt, ka ir jāpadzeras, pirms parādās slāpes, tāpēc Dr. Benjamiņš iesaka 7 veidus kā bērnu vieglāk padzirdīt.

  • Tam nav noteikti jābūt tikai ūdenim - daudz augļi un dārzeņi satur ļoti daudz ūdens. Piedāvājat bērnam arbūzu, zemenes, brokoļus, selerijas, gurķus un citus augļus un dārzeņus.
  • Padariet padzeršanos jautru. Ļaujiet bērnam pašam izvēlēties glāzi, no kuras padzerties, vai ceļojuma pudeli, viņa iemīļotajā krāsā vai ar iemīļotajiem multfilmu varoņiem. Iegādājaties interesantus dzeramos salmiņus vai ledus gatavošanas trauciņus interesantās formās.
  • Ja bērns atsakās dzert „parastu" ūdeni, pievienojiet ūdenim kādu dabīgu garšu un krāsu. Var sasaldēt ogas ledus kubiņos vai ūdeni papildināt ar svaigiem augļiem vai dārzeņiem, piemēram, citronu, piparmētru, arbūzu vai apelsīnu.
  • Veidojiet paši savus saldējumus. Augļu biezeni vai augļu sulas bez cukura sasaldē un ēd kā saldējumu.
  • Pārliecinieties, ka ūdens ir viegli pieejams, ka bērns jebkurā brīdī var pats padzerties.
  • Vienmēr esat gatavi. Vienmēr nēsājat līdzi ūdens pudeli pilnu ar ūdeni, lai bērns vienmēr var padzerties pastaigas, izbrauciena vai jebkādā citā laikā.
  • Izveidojat atgādinājuma sistēmu par ūdens padzeršanās laiku. Tas var būt grafiks uz ledusskapja, kur bērns katru reizi, kad padzeras, atzīmē, cik daudz ūdens izdzēris, vai lielākiem bērniem var ieprogrammēt telefonā atgādinājumus, ka ir jāpadzeras.